7,5 dl külmutatud rohelisi sojaube (edamame)
2 sl sidrunit
1 tl riivitud sidrunikoort
1 hakitud küüslauguküüs
0,5 tl sibulapulbrit
0,5 tl soola
4-6 sl külmpressitud oliiviõli
Marineeritud sinepiseemned:1.2 dl sinepiseemneid
2.4 dl õunaäädikat
2 sl mett
0,5 tl soola
0,75 tl tšillihelbeid
Lisaks:6 viilu röstitud peenleiba või hapusaia
6 seitsmeminuti muna
soolahelbeid ja musta pipart
värsket tilli
Valmista esmalt edamame-pasta. Pane puhastatud edamame-oad (u 3 dl) potti, lisa nii palju vett, et oad oleksid 2,5 cm vee all. Kuumuta keemiseni, siis keeda 6-8 minutit, kuni oad on pehmed.
Kalla keedetud oad sõelale, loputa jooksva külma vee all, kuni oad on toatemperatuurini jahtunud. Pane siis oad köögikombaini, lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor, küüslauk, sool ja sibulapulber. Lülita köögikombain sisse, nirista juurde 4 sl oliiviõli ja töötle edamame-oad ühtlaseks pastaks. Kui oapasta on liiga paks, siis nirista juurde ülejäänud oliiviõli. Maitse, vajadusel lisa veel soola.
Pane kinnise karbgia külmkappi.
Marineeri sinepiseemned. Pane sinepiseemned potti, lisa 3/4 õunaäädikast, 2,5 dl vett, mesi, sool, tšillihelbed ja loorberileht. Kuumuta keskmisel tulel keemiseni ja keeda 15-20 minutit, tihti segades, kuni sinepiseemned on paisunud ja vedelik on siirupiseks muutunud.
Tõsta pott tulelt, lase toatemperatuurini jahtuda. Sega juurde ülejäänud õunaäädikas ja tõsta külmkappi ootele.
Serveerimiseks rösti saiaviilud, määri igale saiaviilule korralik kiht edamamepastat. Tõsta peale lusikatäis marineeritud sinepiseemneid, siis poolitatud seitsme minuti muna. Puista peale meresoolahelbeid, värskelt jahvatatud musta pipart ja mõned tillioksad.
Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Röstsai edamame, muna ja marineeritud sinepiseemnetega