400-500 g (pruune) šampinjone
1 hakitud sibul
1-2 sl võid
2 dl aedviljapuljongit
2 tl Põltsamaa teravat või Dijoni sinepit
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
150 g Saare Smetana hapukoort
hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:keedetud kartulit või makarone
Sulata või suurel praepannil, lisa tükeldatud seened ja hakitud sibul. Hauta mõõdukal tulel 10 minutit, kuni seened ja sibul on pehmed.
Lisa tomatipüree, sinep ja puljong. Lase keema tõusta ja kuumuta 5 minutit.
Eemalda pann tulelt, sega juurde hapukoor. Kuumuta uuesti läbi, aga ära enam keeda (hapukoor tõmbub tükiliseks, kui seda liialt kuumutada).
Maitsesta soola-pipraga, lisa hakitud maitseroheline.
Serveeri kohe keedetud kartulite või makaronidega*.
* Seenestrooganov ise on gluteenivaba ja madala süsivesikute sisaldusega. Vajaduse korral vali gluteenivaba lisand või serveeri kartulite-makaronide asemel roheliste köögiviljadega.
Proovisin järgi, tõeliselt hea.
Tegin sellest retseptist väga mugandatud versiooni (vastavalt sellele, mis kapis leidus). Tomatipasta asemel kasutasin ketšupit, sibula asemel porru ja sinepiks oli hoopis Meira mahe. Hapukoort sai ka u 1 dl jagu, kuna sai ootamatult otsa. Tulemus oli aga endiselt maitsev. :) Usun ka, et originaal on veelgi mõnusam. Läheb kordamisele!
Lisasin kastmesse jahu. Tegin Meira maheda sinepiga, kuid mind see magus maitse tsipake häiris. Igati huvitav ja hea retsept.
Seenestrooganov
Veidi põnevama maitsega seenekaste, mida on väga lihtne valmistada. Meile maitseb see koos keedetud kartulite või kartulipudruga, ent roog sobib hästi ka keedetud makaronide kõrvale.