Seenestrooganov

Veidi põnevama maitsega seenekaste, mida on väga lihtne valmistada. Meile maitseb see koos keedetud kartulite või kartulipudruga, ent roog sobib hästi ka keedetud makaronide kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g (pruune) šampinjone

1 hakitud sibul

1-2 sl võid

2 dl aedviljapuljongit

2 tl Põltsamaa teravat või Dijoni sinepit

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

150 g Saare Smetana hapukoort

hakitud värsket peterselli

Serveerimiseks:

keedetud kartulit või makarone

Valmistamine

Sulata või suurel praepannil, lisa tükeldatud seened ja hakitud sibul. Hauta mõõdukal tulel 10 minutit, kuni seened ja sibul on pehmed.

Lisa tomatipüree, sinep ja puljong. Lase keema tõusta ja kuumuta 5 minutit. 

Eemalda pann tulelt, sega juurde hapukoor. Kuumuta uuesti läbi, aga ära enam keeda (hapukoor tõmbub tükiliseks, kui seda liialt kuumutada).

Maitsesta soola-pipraga, lisa hakitud maitseroheline.

Serveeri kohe keedetud kartulite või makaronidega*.

* Seenestrooganov ise on gluteenivaba ja madala süsivesikute sisaldusega. Vajaduse korral vali gluteenivaba lisand või serveeri kartulite-makaronide asemel roheliste köögiviljadega. 

LISA KOMMENTAAR

muffomaniac
postitatud 23.02.2008 23:37

Proovisin järgi, tõeliselt hea.

Meringue
postitatud 16.01.2011 19:14

Tegin sellest retseptist väga mugandatud versiooni (vastavalt sellele, mis kapis leidus). Tomatipasta asemel kasutasin ketšupit, sibula asemel porru ja sinepiks oli hoopis Meira mahe. Hapukoort sai ka u 1 dl jagu, kuna sai ootamatult otsa. Tulemus oli aga endiselt maitsev. :) Usun ka, et originaal on veelgi mõnusam. Läheb kordamisele!

Leonore
postitatud 30.03.2016 16:08

Lisasin kastmesse jahu. Tegin Meira maheda sinepiga, kuid mind see magus maitse tsipake häiris. Igati huvitav ja hea retsept.