Kohupiima-leivatort valge šokolaadiga

Tuntud toidublogija ja mitme kokaraamatu autori Andra Kalda retsept.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Leivakihid:

500 g musta leiba

5 sl suhkrut

2 sl võid

Kreem:

400 g kohupiima

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

300 g valget šokolaadi

Kaunistuseks:

jõhvikaid tuhksuhkrus

Valmistamine

Pudista riivitud leib pannile, lisa suhkur ja kuumuta, kuni suhkur on karamelliseerunud. Lisa või ja lase sulada. Sega läbi, siis kalla leivasegu küpsetuspaberile ja jäta jahtuma. 

Sulata valge šokolaad ettevaatlikult. Sega toasoe kohupiim ja vahustatud rõõsk koor, siis nirista peene joana juurde sulatatud šokolaad. Sega hoolega.  

Kata 20 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga. 

Suru vormi põhja 200 g praetud leivapuru. Kata see poole kohupiimakreemiga. Siis 150 g leivapuru, ülejäänud kohupiimakreem ning kõige peale ülejäänud leivapuru. 

Tõsta jahedasse tahenema. Enne serveerimist kaunista näiteks lumiste jõhvikatega

Andra Kalda retsept.

LISA KOMMENTAAR