560 g purk noort jakat soolvees (Green jackfruit in brine)
5-6 küüslauguküünt
1-3 väikest punast tšillit
3 talisibulat või rohelise sibula vart
30 ml veganlikku "kalakastet"
4 sl hakitud värsket münti
4 sl hakitud värsket koriandrit
praadimiseks taimeõli
Serveerimiseks:purustatud röstitud maapähkleid
Loputa jaka hoolikalt külma vee all. Pane väikesesse potti, kata veega ja hauta tasasel tulel 4-5 tundi. Tõsta jaka potist välja ja ribasta kahvli abil ettevaatlikult.
Kuumuta supilusikatäis õli keskmisel kuumusel. Lisa viilutatud tšilli ja prae minut aega. Lisa hakitud talisibula valge osa, kuumuta 2 minutit. Lõika viilutatud küüslauk ja prae 1-2 minutit.
Nüüd lisa jaka ja "kalakaste" ning kuumuta 2 minutit. Tõsta tulelt.
Teises väikeses potis kuumuta õli. Lisa viilutatud šalottsibul ning prae 2-3 minutit, kuni sibul on kuldne ja krõbe. Tõsta kurnlusikaga õlist välja ning köögipaberile tahenema.
Kui kõik komponendid on maha jahtunud, võid salati kokku panna. Sega praetud šalotid ja jaka, siis lisa talisibula roheline osa, münt ja koriander.
Serveerimisel puista peale purustatud maapähklid ja tõsta kõrvale laimisektorid.
Mugandatud siit.
Vürtsikas jakasalat
Veganlik mugandus Vietnami köögi jakasalatist "Gỏi Mít Trộn".