Vürtsikas jakasalat

Veganlik mugandus Vietnami köögi jakasalatist "Gỏi Mít Trộn".

Kogus
kahele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

560 g purk noort jakat soolvees (Green jackfruit in brine)

5-6 küüslauguküünt

1-3 väikest punast tšillit

3 talisibulat või rohelise sibula vart

30 ml veganlikku "kalakastet"

4 sl hakitud värsket münti

4 sl hakitud värsket koriandrit

2 šalottsibulat

praadimiseks taimeõli

Serveerimiseks:

laimisektoreid

purustatud röstitud maapähkleid

Valmistamine

Loputa jaka hoolikalt külma vee all. Pane väikesesse potti, kata veega ja hauta tasasel tulel 4-5 tundi. Tõsta jaka potist välja ja ribasta kahvli abil ettevaatlikult. 

Kuumuta supilusikatäis õli keskmisel kuumusel. Lisa viilutatud tšilli ja prae minut aega. Lisa hakitud talisibula valge osa, kuumuta 2 minutit. Lõika viilutatud küüslauk ja prae 1-2 minutit. 

Nüüd lisa jaka ja "kalakaste" ning kuumuta 2 minutit. Tõsta tulelt. 

Teises väikeses potis kuumuta õli. Lisa viilutatud šalottsibul ning prae 2-3 minutit, kuni sibul on kuldne ja krõbe. Tõsta kurnlusikaga õlist välja ning köögipaberile tahenema. 

Kui kõik komponendid on maha jahtunud, võid salati kokku panna. Sega praetud šalotid ja jaka, siis lisa talisibula roheline osa, münt ja koriander. 

Serveerimisel puista peale purustatud maapähklid ja tõsta kõrvale laimisektorid. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis soovitati konservitud noort jakat paar tundi keeta enne ribastamist. Minu arust on konservitud jaka juba täitsa söödav ka niisama ja üle 15 minuti küll keeta pole vaja. (Pille Petersoo)

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Maalt ja hobusega
postitatud 08.01.2019 21:21

Hmm, huvitav.