Kuum võileib salaami ja marineeritud kurgiga

See toekas võileib sobib nii lõunasöögiks, vahepalaks kui ka hilisõhtuseks ooteks. Serveeri kartulikrõpsude ja limonaadiga või hoopis rohelise salatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

340 g viilutatud Emmentali või Šveitsi

või Gruyère juustu

8 viilu hapusaia

6 marineeritud kurki

170 g õhukeselt viilutatud salaamit (nt Genoa salami)

6 sl toasooja võid

Valmistamine

Lõika marineeritud kurgid u 6 mm paksusteks viiludeks. 

Jaota pool juustuviiludest nelja saiaviilu peale. Tõsta peale marineeritud kurk, salaamiviilud ja ülejäänud juustuviilud. Tõsta peale ülejäänud neli saiaviilu.

Määri pool võist saiaviiludele. 

Kuumuta suur (malm)pann keskmisel kuumusel. Aseta saiad pannile, võine pool allpool. Määri peale ülejäänud või. 

Prae võileibu pannil neid spaatliga kokku surudes, umbes 5-7 minutit (pööra korra ringi), kuni need juust on sulanud ja saiaviilud krõberad ja pruunistunud. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR