150 g crème fraîche'i või hapukoort
1,5 sl või rohkem mädarõigast purgis
1,5 sl hakitud rohelist pipart (nõrutatud) või roseepipart
Rostbiif:3 hakitud küüslauguküünt
1 sl hakitud värsket tüümiani
2 sl soolahelbeid või 2,5 sl koššersoola
1,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1,5 tl uhmris peenestatud roseepipart
1,5 kg tükk veise sisefileed (keskmine jupp; toatemperatuuril)
punt värsket rosmariini
1 sl oliiviõli
1 sl võid
Valmista esmalt mädarõikakreem. Klopi kausis crème fraîche/hapukoor kohevaks (u 1-2 minutit). Sega juurde mädarõigas ja piprad, siis maitsesta soolaga. Maitse - vajadusel lisa veel mädarõigast. Kata kinni ja hoia jahedas (kastme võib kuni 3 päeva varem valmis teha).
Liha jaoks sega esimesed viis komponenti (küüslauk, sool, tüümian, roseepipar ja must pipar) omavahel ning hõõru segu lihasse. Seda võib teha ka eelmisel päeval - siis keera liha toidukilesse ja hoia jahedas. Võta tund aega enne valmistamist tuppa soojenema.
Kuumuta ahi 200C.
Puista rosmariinioksad ahjupannile.
Kuumuta või ja õli suurel malmist praepannil. Pruunista veisefilee ümberringi (u 5 minutit), siis tõsta ahjupannile rosmariiniokste peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni lihatermomeetri järgi on lihatüki paksema osa sisetemperatuur 52 C (medium-rare).
Tõsta lõikelauale, lase 15 minutit puhata. Siis lõika õhukesteks viiludeks.
Serveeri koos mädarõikakastmega.
Retsept mugandatud BonAppetit.com lehelt.
Rostbiif mädarõikakreemiga
Veise sisefileest rostbiif mädarõikakreemiga.