Väike sügistalvine kuum amps suupistelauale. Kasuta nn keegelkõrvitsat (ingl. k. butternut squash)
500 g keegelkõrvitsat või muud kõrvitsat
1 sl oliiviõli
2 tl kuivatatud punet või tüümiani
värskelt jahvatatud musta pipart
140 g suitsupeekoniviile
Kuumuta ahi 200 °C.
Koori keegelkõrvits, lõika kõrvits 2x2 cm kuubikuteks. Sega kõrvitsakuubikud kausis õli, pune/tüümiani ja pipraga.
Lõika peekoniviilud pikuti pooleks, siis keera need ümber kõrvitsakuubikute. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpstea 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme ja peekon krõbe. Torka soovi korral kokteilitiku otsa ja serveeri.
Allikas: Allt om Mat, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Minu pilt:
Peekonisse mähitud kõrvitsakuubikud
Väike sügistalvine kuum amps suupistelauale. Kasuta nn keegelkõrvitsat (ingl. k. butternut squash)