Peekonisse mähitud kõrvitsakuubikud

Väike sügistalvine kuum amps suupistelauale. Kasuta nn keegelkõrvitsat (ingl. k. butternut squash)

Kogus
18 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g keegelkõrvitsat

1 sl oliiviõli

2 tl kuivatatud punet või tüümiani

värskelt jahvatatud musta pipart

140 g suitsupeekoniviile

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 °C.

Koori keegelkõrvits, lõika kõrvits 2x2 cm kuubikuteks. Sega kõrvitsakuubikud kausis õli, pune/tüümiani ja pipraga. 

Lõika peekoniviilud pikuti pooleks, siis keera need ümber kõrvitsakuubikute. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Küpstea 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme ja peekon krõbe. Torka soovi korral kokteilitiku otsa ja serveeri. 

Loe veel:

Allikas: Allt om Mat, pildi tegi Nami-Nami kasutaja Kirsike. 

LISA KOMMENTAAR