Banaanipannkoogid

Serveeri banaanipannkooke külma piima ja sooja šokolaadikastmega.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 küpset banaani

1.2 dl täisteranisujahu

2 muna

2 sl sidrunimahla

2 sl pruuni suhkrut

Šokolaadikaste:

100 g tumedat šokolaadi

1 dl sooja vett

2 dl fariinsuhkrut või muud pruuni suhkrut

Valmistamine

Banaanipannkoogid:

Suru banaanid kahvliga katki. Lisa banaanidele muna, sidrunimahl ja suhkur. Püreesta sauseguriga. Lisa jahu ja sega lusikaga ühtlaseks.

Lase tainal pool tundi paisuda. Küpseta koogikesed väikesel kuumusel läbiküpseks.

Šokolaadikaste:

Pane tükikesteks murtud šokolaad sooja vette. Lisa suhkur ja kuumuta aeglasel tulel pidevalt segades kuni keemiseni. Lase 5 minutit vaikselt keeda ja hoia kasutamiseni leiges vesivannis.

Retsept on eesti ajakirjast Tervis Pluss (Aprill 2001). Pildi tegi EEKE.

LISA KOMMENTAAR

eeke
postitatud 22.04.2010 13:15

mõnus banaanise mekiga pehmed pannkoogid, šokolaadikaste sinna kõrvale sobib ideaalselt ;)

Kristel
postitatud 02.05.2010 10:44

Söödav, samas erilist vaimustust need pannkoogid meie peres ei tekitanud. Abikaasa arvas, et järgmine kord võiks traditisoonilisi pannkooke pigem teha. Kuna šokolaadi parasjagu kodus polnud, siis kõrvale sai Nutellat pakutud. Sobis väga hästi.