2-3 kanakintsu või pool grillkana
300 g farfalle või fusilli makarone
1,5 dl Felix sinepi-meekastet
250 g kirsstomateid
4 talisibulat või rohelise sibula vart
peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Kui kasutad valmis grillkana, siis puhasta lihtsalt liha luudelt ja lõika ampsusuurusteks tükkideks. Kui kasutad jahutatud kanaliha, siis pane nahaga kintsutükid ahjupannile, maitsesta julgelt soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit või kuni kana on küps ja nahk on krõbe. Lase veidi jahtuda, siis eemalda liha luudelt ja lõika tükkideks.
Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Kurna sõelal, loputa ja jahuta külma veega.
Pane makaronid salatikaussi, sega juurde 1,5 dl Felix sinepi-mee kastet. Siis lisa kanalihatükid, poolitatud kirsstomatid, viilutatud roheline sibul ja rebitud basiilikulehed. Maitsesta soola-pipraga ja sega uuesti läbi.
Serveerimisel võid pakkuda veel sinepi-mee kastet juurde soovijaile.
Kiideti üksmeelselt heaks! Minu arust oli ka retseptis ette nähtud 5 sl salatikastmega väga mõnus, aga lapsed kallasid purgist kastet juurde miskipärast :) Kanakintsud küpsetasin ise ahjus.
Pärast kordamist tõstsime retseptis kastme kogust, see nii hea kaste :)
Järgi proovitud! :) Kastet paneksin kindlasti juurde, et makaronidel ka rohkem maitset oleks . Aga kokkuvõttes hea ja kerge salat. Eriti praegu,kui on koduaia basiilikut ja magusaid kirsstomateid veel võtta.
Inga, Sa nõnda kärme! Tore, et meeldis ja eks seda kastme kogust saab igaüks ise reguleerida.
Nii maitsev salat ja mina lisasin kastet lausa topeltkoguse :)
Meie perele maitses.
Vahva retsept vahelduseks -- aga pean toitainete kogused muutma väiksemaks, muidu ei saa ilmaski otsa. Aitäh, Nami - Nami.
Sinepi-mee kanasalat
Väga mõnus ja lihtne kana-makaronisalat, mida serveeritakse sinepi-mee kastmega.