500 g spiraalmakarone (fusilli)
150 g tükk porrut
250 g kirsstomateid
2 tuunikalakonservi (tükid vees või õlis)
400 g konservitud purustatud tomateid
1 dl vett
200 g murulaugu või muude ürtidega toorjuustu või sulajuustu
2 sl kappareid
150 g riivitud juustu (nt pitsajuustu)
soola ja musta pipart
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente.
Samal ajal lõika porru pikuti pooleks, pese hoolikalt, et kihtide vahel olev võimalik muld kätte saada. Lõika porru viiludeks. Lõika kirsstomatid pooleks. Haki küüslauk.
Kuumuta pannil lusikatäis õli, lisa porru, krisstomatid ja küüslauk ning kuumuta paar minutit. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa purustatud tomatid, lisa 1 dl vett (kalla see tomatikonservipurki ja "loputa" purk). Lisa sulatatud juust või toorjuust. Kuumuta ja sega ühtlaseks.
Kurna keedetud makaronid, aga ära liialt nõruta. Kalla makaronid suurde ahjuvormi (20x30 cm). Lisa nõrutatud tuunikala, kapparid, tomatisegu ning 2/3 riivjuustust. Sega läbi, siis puista peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.
Retsept on mugandatud soomlaste Valio lehelt (siit).
Väga maitsev ja veidi täiskasvanulikuma maitsega makaronivorm! Ülejääke osaliselt kuumutasime lihtsalt uuesti pannil, osaliselt sõime tuunikala-makaronisalatina :)
Makaronivorm tuunikala ja kapparitega
Porru ja kapparid annavad makaronivormile veidi pikantsust, rohke juust mahlakust.