Makaronivorm tuunikala ja kapparitega

Porru ja kapparid annavad makaronivormile veidi pikantsust, rohke juust mahlakust.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g spiraalmakarone (fusilli)

1 sl rapsiõli või oliiviõli

150 g tükk porrut

250 g kirsstomateid

2 küüslauguküünt

2 tuunikalakonservi (tükid vees või õlis)

400 g konservitud purustatud tomateid

1 dl vett

200 g murulaugu või muude ürtidega toorjuustu või sulajuustu

2 sl kappareid

150 g riivitud juustu (nt pitsajuustu)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente.

Samal ajal lõika porru pikuti pooleks, pese hoolikalt, et kihtide vahel olev võimalik muld kätte saada. Lõika porru viiludeks. Lõika kirsstomatid pooleks. Haki küüslauk.

Kuumuta pannil lusikatäis õli, lisa porru, krisstomatid ja küüslauk ning kuumuta paar minutit. Maitsesta soola-pipraga.

Lisa purustatud tomatid, lisa 1 dl vett (kalla see tomatikonservipurki ja "loputa" purk). Lisa sulatatud juust või toorjuust. Kuumuta ja sega ühtlaseks. 

Kurna keedetud makaronid, aga ära liialt nõruta. Kalla makaronid suurde ahjuvormi (20x30 cm). Lisa nõrutatud tuunikala, kapparid, tomatisegu ning 2/3 riivjuustust. Sega läbi, siis puista peale ülejäänud riivjuust. 

Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad õliga tuunikalakonservi, võid köögiviljade praadimiseks kasutada konservis olevat õli.
  • Kui Sul on pöördõhuga ahi, siis kuumuta see u 200 C. 

Retsept on mugandatud soomlaste Valio lehelt (siit).

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2018 10:33

Väga maitsev ja veidi täiskasvanulikuma maitsega makaronivorm! Ülejääke osaliselt kuumutasime lihtsalt uuesti pannil, osaliselt sõime tuunikala-makaronisalatina :)