Marineeritud munad

Rootsi ajakirjas soovitati seda rooga jõululauale, aga Nami-Nami toimetuse arvates oleks see ideaalne ka kevadpühadelauale!

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 muna (ideaalis mahemuna)

0,5 sl kollaseid sinepiseemneid

0,5 šalottsibulat

1 sl riivitud värsket mädarõigast

1 sidruni riivitud koor ja 2 sl sidrunimahla

0,5 dl crème fraîche'i

2 tillioksa

soola

Lisandiks:

õrnsoolaheeringat

keedetud krevette

keedetud kartulit

Rootsi lihapalle

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa munad ja keeda neid 8,5 minutit. Jahuta munad külma vee all, siis koori. Lõika munad spetsiaalse munalõikuri abil viiludeks ja laota vaagnale.

Rösti sinepiseemned kuival kuumal praepannil. Koori sibul ja haki hästi peeneks. 

Puista sinepiseemned, hakitud sibul, riivitud mädarõigas ja riivitud sidrunikoor munaviiludele. Nirista peale sidrunimahl, törtsuta hapukoort siia-sinna. Kaunista tilliga, puista peale meresoolahelbeid. 

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat.

LISA KOMMENTAAR