2,5 dl piima
25 g värsket pärmi
1 muna
0,75 tl soola
1 dl suhkrut
1-2 tl purustatud kardemoni
480 g nisujahu (u 8 dl)
100 g võid
Vahele:75 g võid
2 sl suhkrut
2 sl kaneeli
Serveerimiseks:Lahusta pärm käesoojas piimas, siis klopi juurde muna. Lisa sool, suhkur ja kardemon. Siis sega vähehaaval juurde jahu, sõtkudes. Viimasena sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist, kuni tainas on ühtlane ja pehme ja kausi seinte küljest lahti lööb.
Kata tainakauss puhta köögiräti või ühekordse vannimütsiga. Lase tuulevaikses soojemas kohas 20 minutit kerkida.
Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning rulli tainarulliga u 5 mm plaadiks. Määri peale pehme või, puista peale kaneel ja suhkur. Keera tihedasti rulli, jäta "õmblus" allapoole.
Lõika saadud rull väikese nurga all viiludeks. Aseta viilud lauale, kata puhta rätikuga ning lase veel kerkida.
Kuumuta vahvlirauad. Pane kaneelirullid vahvlimasinasse ja küpseta vahvlid, mis on kenasti küpsenud, aga veel pehmed. Serveeri soojalt, näiteks jäätise ja marjadega.
Minule täitsa meeldisid, aga trikk on leida see õige küpsetusaste. Liiga krõbedaks pole mõtet neid vahvleid küpsetada, jäävad tuimad, nii et pigem rihtida selliseid "just küpsed ja veel mõnusalt pehmed" vahvleid.
Kaneelikuklivahvlid
Siin on soomlaste armastatud "korvapuustit" küpsetatud hoopis vahvlimasinaga. Sobib nii paksude vahvlite masinas küpsetamiseks!