Kaneelikuklivahvlid

Siin on soomlaste armastatud "korvapuustit" küpsetatud hoopis vahvlimasinaga. Sobib nii paksude vahvlite masinas küpsetamiseks!

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl piima

25 g värsket pärmi

1 muna

0,75 tl soola

1 dl suhkrut

1-2 tl purustatud kardemoni

480 g nisujahu (u 8 dl)

100 g võid

Vahele:

75 g võid

2 sl suhkrut

2 sl kaneeli

Serveerimiseks:

vanillijäätist

mustikaid

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas piimas, siis klopi juurde muna. Lisa sool, suhkur ja kardemon. Siis sega vähehaaval juurde jahu, sõtkudes. Viimasena sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist, kuni tainas on ühtlane ja pehme ja kausi seinte küljest lahti lööb.

Kata tainakauss puhta köögiräti või ühekordse vannimütsiga. Lase tuulevaikses soojemas kohas 20 minutit kerkida. 

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning rulli tainarulliga u 5 mm plaadiks. Määri peale pehme või, puista peale kaneel ja suhkur. Keera tihedasti rulli, jäta "õmblus" allapoole. 

Lõika saadud rull väikese nurga all viiludeks. Aseta viilud lauale, kata puhta rätikuga ning lase veel kerkida.

Kuumuta vahvlirauad. Pane kaneelirullid vahvlimasinasse ja küpseta vahvlid, mis on kenasti küpsenud, aga veel pehmed. Serveeri soojalt, näiteks jäätise ja marjadega. 

Hoiatus!

  • Vahvliraua küürimine võtab pärast üsna kaua aega :) 

Retsept siit, retsepti testis ja pildistas Pille

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2018 09:44

Minule täitsa meeldisid, aga trikk on leida see õige küpsetusaste. Liiga krõbedaks pole mõtet neid vahvleid küpsetada, jäävad tuimad, nii et pigem rihtida selliseid "just küpsed ja veel mõnusalt pehmed" vahvleid.