2 väikest kanapoega (nn maisikana)
2 riivitud küüslauguküünt
0,5 tl Cayenne'i pipart
40 g võid
1 sl päevalilleõli
0,5 sl hakitud värsket estragoni
0,5 sl hakitud värsket basiilikut
0,5 sl hakitud värsket peterselli
0,5 sl hakitud värsket tilli
Tee maisikanadest/kanapoegadest "kanaliblikad" ehk eemalda selgroog ja vajuta kanapojad lapikuks (täpsemalt vaata siit). Hõõru kanapojad purustatud küüslauguküünega kokku, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta või ja õli paksupõhjalisel suurel praepannil. Pane kanapojad pannile, nahk ülalpool, ning prae 3 minutit keskmisel tulel. Siis pööra ringi ja prae, nahk allpool, veel 5 minutit.
Alanda kuumust, aseta peale pannisuurune küpsetuspaberitükk, mille keskele on lõigatud väike auruauk. Siis aseta peale väiksem raske praepann, sellele aseta omakorda veel peale raskused (nt paar metallist konservipurki).
Küpseta 20-25 minutit kõige madalamal tulel. Kanapojad on valmis, kui koib tõmmates kergesti lahti tuleb ja lihamahlad on selged.
Kui kanapojad on küpsed, siis võta need pannilt ja lase lõikelaual 5 minutit puhata.
Sega ürdid pannil oleva praeleeme hulka, kuumuta 1-2 minutit.
Serveerimisel kalla ürdikaste kanapoegadele. Kõrvale sobib mõni hea nisuleib.
Retsept: Olia Hercules, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kanapojad Gruusia moodi
Tsiplenok tabaka ehk küüslaugu ja ürtidega maitsestatud lapikud kanapojad pannil. Selle roa valmistamiseks sobivad ideaalselt Maxima Eesti poodides müüdavad maisikanad (kaal u 520 g).