Kanapojad Gruusia moodi

Tsiplenok tabaka ehk küüslaugu ja ürtidega maitsestatud lapikud kanapojad pannil.
Selle roa valmistamiseks sobivad ideaalselt Maxima Eesti poodides müüdavad maisikanad (kaal u 520 g).

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 väikest kanapoega (nn maisikana)

2 riivitud küüslauguküünt

meresoolahelbeid

0,5 tl Cayenne'i pipart

40 g võid

1 sl päevalilleõli

0,5 sl hakitud värsket estragoni

0,5 sl hakitud värsket basiilikut

0,5 sl hakitud värsket peterselli

0,5 sl hakitud värsket tilli

Valmistamine

Tee maisikanadest/kanapoegadest "kanaliblikad" ehk eemalda selgroog ja vajuta kanapojad lapikuks (täpsemalt vaata siit). Hõõru kanapojad purustatud küüslauguküünega kokku, maitsesta soola-pipraga.

Kuumuta või ja õli paksupõhjalisel suurel praepannil. Pane kanapojad pannile, nahk ülalpool, ning prae 3 minutit keskmisel tulel. Siis pööra ringi ja prae, nahk allpool, veel 5 minutit.

Alanda kuumust, aseta peale pannisuurune küpsetuspaberitükk, mille keskele on lõigatud väike auruauk. Siis aseta peale väiksem raske praepann, sellele aseta omakorda veel peale raskused (nt paar metallist konservipurki).

Küpseta 20-25 minutit kõige madalamal tulel. Kanapojad on valmis, kui koib tõmmates kergesti lahti tuleb ja lihamahlad on selged. 

Kui kanapojad on küpsed, siis võta need pannilt ja lase lõikelaual 5 minutit puhata. 

Sega ürdid pannil oleva praeleeme hulka, kuumuta 1-2 minutit.

Serveerimisel kalla ürdikaste kanapoegadele. Kõrvale sobib mõni hea nisuleib. 

Nipid ja soovitused:

  • Kanapojad ise on gluteenivabad/LCHF/Paleo. Vajadusel serveeri nisuleiva asemel värske salatiga vm lisandiga. 

Loe veel:

Retsept: Olia Hercules, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR