Guljašš hapukapsaga

Sealihast valmistatud guljašs hapukapsaga. Siin on soovitatav kasutada eelnevalt hautatud purgis müüdavat hapukapsast või praekapsast või magushaput kapsast - siis saab roog palju kiiremini valmis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pehmemat sealiha

1-2 sl õli

2 sibulat

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

500 g purk konservitud hapukapsast

3-4 dl vett

2 tl paprikapulbrit

250 g 20% hapukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika sealiha ampsusuurusteks kuubikuteks. Kuumuta paksupõhjalises potis või suurel pannil õli, lisa sealihakuubikud ning pruunista need ümberringi. Tõsta lihatükid kõrvale või lükka panni ühte külge.

Lisa pannile hakitud sibul, kuumuta paar minutit. Lisa tomatipüree ja sega läbi. Nüüd lisa potti uuesti praetud lihakuubikud.

Kalla potti hapukapsad ja umbes poole kapsapurgi jagu kuuma vett. Sega juurde paprikapulber ja maitsesta vähese soolaga. Kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel pehmeks. Selleks kulub umbes pool tundi või ka rohkem.

Tõsta pott tulelt, sega juurde hapukoor ning maitsesta vajadusel soola-pipraga. Kuumuta uuesti läbi ja serveeri.

Serveeri nt kartulipudruga.

Nipid ja soovitused:

  • Eriti mugav on kasutada sealihaguljašši tükke. 
LISA KOMMENTAAR

tziiki
postitatud 11.07.2010 18:50

ülimaitsev ja lihtne teha. Kasutasin Felixi uut toodet-magushapu kapsas. Kapsas andis lihale mõnusa hapuka maitse ja ilmselt selle happesuse tõttu haudus liha ka väga ruttu pehmeks, nii et valmib ka ruttu. Kohe kindlasti läheb kordamisele.

Hexy
postitatud 14.12.2018 21:06

Maitsev kaste!

Pille
postitatud 01.03.2021 19:39

Tegin täna perele õhtusöögiks, oli tore. Kasutasin porgandiga praekapsast.