500 g pehmemat sealiha
1-2 sl õli
2 sibulat
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
500 g purk konservitud hapukapsast
3-4 dl vett
2 tl paprikapulbrit
250 g 20% hapukoort
soola ja musta pipart
Lõika sealiha ampsusuurusteks kuubikuteks. Kuumuta paksupõhjalises potis või suurel pannil õli, lisa sealihakuubikud ning pruunista need ümberringi. Tõsta lihatükid kõrvale või lükka panni ühte külge.
Lisa pannile hakitud sibul, kuumuta paar minutit. Lisa tomatipüree ja sega läbi. Nüüd lisa potti uuesti praetud lihakuubikud.
Kalla potti hapukapsad ja umbes poole kapsapurgi jagu kuuma vett. Sega juurde paprikapulber ja maitsesta vähese soolaga. Kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel pehmeks. Selleks kulub umbes pool tundi või ka rohkem.
Tõsta pott tulelt, sega juurde hapukoor ning maitsesta vajadusel soola-pipraga. Kuumuta uuesti läbi ja serveeri.
Serveeri nt kartulipudruga.
ülimaitsev ja lihtne teha. Kasutasin Felixi uut toodet-magushapu kapsas. Kapsas andis lihale mõnusa hapuka maitse ja ilmselt selle happesuse tõttu haudus liha ka väga ruttu pehmeks, nii et valmib ka ruttu. Kohe kindlasti läheb kordamisele.
Maitsev kaste!
Tegin täna perele õhtusöögiks, oli tore. Kasutasin porgandiga praekapsast.
Guljašš hapukapsaga
Sealihast valmistatud guljašs hapukapsaga. Siin on soovitatav kasutada eelnevalt hautatud purgis müüdavat hapukapsast või praekapsast või magushaput kapsast - siis saab roog palju kiiremini valmis.