Inara põnevad soolakurgid

Seto toidu eestkõneleja Inara Luigas peab Võrumaal Setomaa vallas Mikitamäel Inara Vanavalgõ Kohvitarõ. Siin tema põnevad soolakurgid mustade sõstarde ja basiilikuga. Kurgid on mõeldud kohe söömiseks, mitte säilitamiseks!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

väikese sõrme pikkuseid kurke

hakitud rohelist sibulat

hakitud värsket tilli

hakitud värsket basiilikut

hakitud värsket küüslauku

musti sõstraid

meresoola

Valmistamine

Pese kurgid, lõika otsad ära, paksemad kurgid võid lõigata pikuti pooleks või neljaks.

Pane kaussi, lisa ohtralt hakitud maitserohelist, küüslauku ning paar peotäit sõstraid.

Raputa peale maitserohelist, sega läbi ja lase vähemalt 15 minutit maitsestuda. 

Retsepti jagas Inara Luigas oma FB-lehel (vt siit), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa. Inara Luigase toite saab proovida Inara Vanavalgõ Kohvitarõs. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.01.2025 11:24

Põnev ja teistsugune viis kurkide serveerimiseks näiteks suvisel aiapeol!