Ingveri-kabatšokimarmelaad

Mahedast kabatšokist marmelaad saab maitset sidrunist ja ingverist. Kasuta moosisuhkrut!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 vahatamata sidrunit

1,8 kg kabatšokki

1,8 kg moosisuhkrut

85 g ingverijuurt

Valmistamine

Koori kabatšokid, lõika pikuti pooleks ja uurista seemned välja. Lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. 

Pese sidrunid hoolega, siis eemalda köögiviljakoorijaga sidrunilt koore kollane osa. Pressi sidrunitest mahl välja, aga hoia sidrunikoored ja seemned alles. Pane sidrunikoored ja seemned marlist kotikese sisse.

Pane kabatšokk suurde potti, lisa 2 sl sidrunimahla. Kuumuta keskmisel kuumusel, pidevalt segades, kuni kabatšokitükid muutuvad klaasjaks, aga mitte veel pudruks. 

Sega juurde suhkur, ülejäänud sidrunimahl, sidrunikooreribad, kooritud ja riivitud ingver. Lisa potti ka marlikotike sidrunipoolikute ja -seemnetega. Sega tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. 

Siis kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit või kuni kabatšokk on pehmenenud ja marmelaad parajalt paks. 

Jaota kuum marmelaad ettevalmistatud purkidesse ning kaaneta. Hoia pimedas ja jahedas.  

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR