Kruubi-metsaseene 'risoto'

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

75 g võid

1 hakitud sibul

3 hakitud küüslauguküünt

3 hakitud varssellerit

400 g tükeldatud erinevaid seeni -

näiteks šampinjone

500 g lihvitud odrakruupe

1 sl Worcesteri kastet

8 dl kuuma aedviljapuljongit

2-3 sl värsket hakitud peterselli

soola

Valmistamine

Sulata või, prae õrnalt sibulat, küüslauku ja sellerit võis 2 minutit. 

Lisa seened ja hauta tasasel tulel 10 minutit. 

Lisa kruubid, sega hoolega. Lisa Worcestershire kaste, puljong ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, sega. Eemalda pott tulelt, kata kaanega.

Küpseta 170-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni vedelik on risotosse imendunud. Sega roog kahvliga läbi, lisa petersell. Maitsesta.

Lase roal enne serveerimist 20 minutit seista. 

Joogiks sobib punane vein (pinot noir).

Retsept ilmus Šoti ajalehes The Scotsman (3.12.2000, Wild Mushroom & Barley Risotto). Pildi tegi Juta Kübarsepp.  

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 26.10.2008 20:25

Mulle ja emale maitses väga. Mees sõi portsu ära, aga juurde ei võtnud, ei kommenteerinud ka mitte.

Berit
postitatud 14.06.2009 21:06

tegin metsaseente asemel šampinjonidega ja pliidi peal, mitte ahjus. Väga väga maitsev! Lisasin veel sojakastet ja parmesani omalt poolt ning tänu peenemale odratangule sai poole tunniga kenast valmis. Kindlasti teen veel, kõigile maitses

Berit
postitatud 20.08.2009 15:28

Kiidan veelkord kruubirisotot. Väga meeldib.

Hexy
postitatud 02.06.2011 12:39

Ma arvasin, et tegemist on kreemise risoto laadse toiduga, tegelikult oli tulemus pigem sõmer, mitte minu eriline lemmik.

Kübarsepp
postitatud 23.04.2020 11:39

Oli väga hea!