75 g võid
1 hakitud sibul
3 hakitud küüslauguküünt
3 hakitud varssellerit
400 g tükeldatud erinevaid seeni -
näiteks šampinjone
500 g lihvitud odrakruupe
1 sl Worcesteri kastet
8 dl kuuma aedviljapuljongit
2-3 sl värsket hakitud peterselli
Sulata või, prae õrnalt sibulat, küüslauku ja sellerit võis 2 minutit.
Lisa seened ja hauta tasasel tulel 10 minutit.
Lisa kruubid, sega hoolega. Lisa Worcestershire kaste, puljong ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, sega. Eemalda pott tulelt, kata kaanega.
Küpseta 170-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni vedelik on risotosse imendunud. Sega roog kahvliga läbi, lisa petersell. Maitsesta.
Lase roal enne serveerimist 20 minutit seista.
Joogiks sobib punane vein (pinot noir).
Retsept ilmus Šoti ajalehes The Scotsman (3.12.2000, Wild Mushroom & Barley Risotto). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle ja emale maitses väga. Mees sõi portsu ära, aga juurde ei võtnud, ei kommenteerinud ka mitte.
tegin metsaseente asemel šampinjonidega ja pliidi peal, mitte ahjus. Väga väga maitsev! Lisasin veel sojakastet ja parmesani omalt poolt ning tänu peenemale odratangule sai poole tunniga kenast valmis. Kindlasti teen veel, kõigile maitses
Kiidan veelkord kruubirisotot. Väga meeldib.
Ma arvasin, et tegemist on kreemise risoto laadse toiduga, tegelikult oli tulemus pigem sõmer, mitte minu eriline lemmik.
Oli väga hea!
Kruubi-metsaseene 'risoto'