1 spargelkapsas e. brokoli (u 400-500 g)
2 sl oliiviõli
340 g hakkliha või itaaliapäraseid toorvorste
peperoncino tšillihelbeid
340 g orecchiette makarone
3 sl võid
50 g riivitud parmesani juustu
soola ja musta pipart
Lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks. Kapsajuurikas koori ja lõika väikesteks tükkideks. Küüslauguküüned koori ja vajuta noaseljaga lamedaks. Kui kasutad toorvorste, siis eemalda kestad.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa sool. Lisa orecchiette ja keeda peaaegu al dente - keeda paar minutit etteantud ajast vähem, kuna makaronid küpsevad pannil pärast edasi. Veel paar minutit enne seda lisa potti tükeldatud spargelkapsas.
Samal ajal kuumuta suurel praepannil keskmisel kuumusel 2 sl õli. Lisa küüslauguküüned ja prae umbes 2 minutit, panni aeg-ajalt raputades, kuni küüslauk on kuldne. Lisa hakkliha või toorvorstide sisu, lisa tšillihelbed (kui kasutad hakkliha, siis maitsesta ka julgelt soola-pipraga). Prae segades umbes 6-8 minutit, kuni liha on pruunistunud.
Tõsta umbes 2 dl jagu pastakeeduvett hakklihasegu hulka, sega läbi.
Kurna spargelkapsas ja makaronid (ehk brokoli ja pasta), siis tõsta pannile. Kuumuta õrnalt segades, kuni kogu vedelik on imendunud ja orecchiette on al dente - selleks kulub umbes 4 minutit.
Sega juurde tükeldatud või ja sega, kuni või on sulanud. Tõsta suurde serveerimiskaussi, sega juurde suurem osa riivitud Parmesanist. Kõike peale puista veel Parmesani, veidi tšillihelbeid ja nirista peale veidi oliiviõli.
Retsept on mugandatud siit, kohendas Nami-Nami peakokk Pille ja pildistas Juta Kübarsepp.
Tegin seda ühel jahedal septembriõhtul ning see oli üle ootuste maitsev - tegelikult on ju komponente väga vähe, aga see vorstisisu ja juustu kooslus sobis imeliselt. Vajaliku pasta (orecchiette ehk kõrvakeste) leidmine oli veidi keeruline, toorvorstid olid Maks&Mooritsa "Kolme sibula toorvorstikesed".
Ühel toredal oktoobrihommikul tegin ka, jälle meeldis väga. Sel korral olid vorstikesteks Maks&Mooritsa "Liharikkad toorvorstikesed lambasooles".
Orecchiette brokoli ja toorvorstiseguga
Orecchiette ehk tillukesed "kõrvakesed". Itaalia Apuulia piirkonnast pärit roog "Orecchiette con Cime di Rapa".