Koorene ühepannipasta kukeseentega

Hea lihtne valmistada, kogu roog valmis ühel pannil.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

vett

0,5 sibulat

2 küüslauguküünt

2 peotäit kukeseeni

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 puljongikuubik

3 peotäit keetmata makarone (nt tagliatelle)

peoga kirsstomateid

soola ja musta pipart

peotäis parmesani juustu laaste

praadimiseks võid

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk. Prae sibul pannil võis klaasjaks (rahulikult, vaiksel tulel, ära pruunista). Siis lisa küüslauk ja lase veel veidi haududa. 

Lisa puhastatud ja vajadusel tükeldatud kukeseened, prae läbi ja maitsesta soolaga. 

Lisa pannile koor ning pudista sisse puljongikuubik. Lisa makaronid, arvestades 1,5 peotäit sööja kohta. Kui vaja, kalla pannile ka veidi vett, nii et makaronid oleksid kaetud. 

Poolita kirsstomatid, lisa pannile. Hauta, kuni makaronid on al dente. Vajadusel maitsesta veel soola-pipraga, lisa parmesanilaastud. 

Retsept on mugandatud raamatust Metsaköök. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Narkolepsia
postitatud 19.08.2018 18:10

Oli väga maitsev suutäis, aga eks olenevalt kasutatavast pastatüübist võib vett kuluda rohkem kui "veidi" - mul oli käepärast pakk mafaldine't, mis muidugi küpses kah omajagu, mistõttu sinna läks vett juurde pea sama palju kui koort.

Ilse
postitatud 20.08.2018 21:51

Väga hea sai!