Juustuvahvlid

Neid juustuküpsiseid valmistatakse veneaegse vahvlirauaga. Sobivad imehästi õlle kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 muna

200 g hapukoort

100 g sulatatud võid

4-5 dl nisujahu

noaotsatäis soola

tsipa söögisoodat

300 g riivitud juustu

soovi korral veidi suhkrut

Valmistamine

Sega tainaained omavahel ning vormi sellest väikesed kuulikesed. Aseta vahvliraua vahele 5-6 kuulikest ja suru rauad kinni.

NB! Kasutada tuleb juustu, mida annab riivida. Kui juust on väga soolane, siis alanda retseptis toodud soolakogust.

Juuresoleva pildi saatis kasutaja GEGEGERDA.

LISA KOMMENTAAR

Gegegerda
postitatud 16.01.2009 22:05

Tegin neid juustuküpsiseid, küpsetasin vanaaegse vahvlirauaga. Maitsesid väga hästi ja nendega sobiks suurepäraselt ka mõni dipikaste.

Spidur
postitatud 05.03.2009 08:53

Mõnusad olid krõbistada küll. Poolele tainale lisasin ka pitsaürte.

Pirqu
postitatud 06.04.2009 08:41

See on megasuur kogus, soovitan soojalt pooleks teha, kui on enda perele niisama õhtuseks näksimiseks plaanis valmistada. Üle 100 väikese vahvlikese tuli minul kindlasti.

Astrid
postitatud 24.03.2012 15:36

Tegin poolest kogusest. Vahvliraud on meil küll vanaaegne, aga teeb pakse vahvleid, saime 32 ümmarguse küpsise suurust vahvlit. Väga maitsvad just dipikastmega.