4 lühikest veise ribi
750 barolot või muud täidlast Itaalia punast veini
1 tl musta pipra teri
1 tl kadakamarju
2 sl toiduõli
250 ml kanapuljongit
2 suur sektoriteks lõigatud sibulat
2 suurt porgandit
Serveerimiseks:pehmet polentat
veidi trühvliõli
Eelmisel õhtul pane veiseribid suurde kaussi. Lisa ürdid, pipraterad ja kadakamarjad, kalla peale vein. Jäta jahedasse maitsestuma.
Järgmisel päeval võta veiseribid välja ning patsuta kuivaks. Hoia vein ja maitselisandid alles.
Kuumuta ahi 160 C.
Kuumuta suures ahjupotis 1 sl õli. Lisa veiselihatükid ning pruunista ümberringi (v.a. kondi osa), siis tõsta lihatükid kõrvale.
Lisa potti punane vein koos ürtide, pipraterade ja kadakamarjadega. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni vein on poole võrra kokku keenud. Siis pane lihatükid uuesti potti ja lisa puljong. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ning tõsta pott 2,5 tunniks ahju.
Prae sektoriteks lõigatud sibul ja poolitatud ja seejärel neljaks kangiks lõigatud porgandid ülejäänud õlis kuldpruuniks, tõsta kõrvale.
Võta ahjupott ahjust välja ja eemalda ettevaatlikult kaas. Võta lihatükid välja, siis kurna leem läbi sõela kuumakindla kannu sisse. Veiserasv kerkib leeme pinnale - see koori ära ja viska minema.
Kalla veinikaste uuesti potti, lisa pruunistatud sibul-porgand ning veiseribitükid. Kata kaanega ning pane uuesti 1,5 tunniks ahju. Viimaseks pooltunniks eemalda potilt kaas, et kaste veelgi kokku keeks.
Serveeri pehme polentaga, millele on niristatud trühvliõli.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa. Vaata ka seda retsepti.
Väga maitsev sai aga mida ma teinekord lisaks on sool. Sai seda seekodki juurde siputatud.
Veiseribid Barologa
Täidlases Barolo veinis marineeritud ja hautatud veise lühikesed ribid.