Veiseribid Barologa

Täidlases Barolo veinis marineeritud ja hautatud veise lühikesed ribid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 lühikest veise ribi

750 barolot või muud täidlast Itaalia punast veini

1 rosmariinioks

1 tüümianioks

5 salveilehte

1 loorberileht

1 tl musta pipra teri

1 tl kadakamarju

2 sl toiduõli

250 ml kanapuljongit

2 suur sektoriteks lõigatud sibulat

2 suurt porgandit

Serveerimiseks:

pehmet polentat

veidi trühvliõli

Valmistamine

Eelmisel õhtul pane veiseribid suurde kaussi. Lisa ürdid, pipraterad ja kadakamarjad, kalla peale vein. Jäta jahedasse maitsestuma.

Järgmisel päeval võta veiseribid välja ning patsuta kuivaks. Hoia vein ja maitselisandid alles.

Kuumuta ahi 160 C. 

Kuumuta suures ahjupotis 1 sl õli. Lisa veiselihatükid ning pruunista ümberringi (v.a. kondi osa), siis tõsta lihatükid kõrvale. 

Lisa potti punane vein koos ürtide, pipraterade ja kadakamarjadega. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 15 minutit, kuni vein on poole võrra kokku keenud. Siis pane lihatükid uuesti potti ja lisa puljong. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ning tõsta pott 2,5 tunniks ahju.

Prae sektoriteks lõigatud sibul ja poolitatud ja seejärel neljaks kangiks lõigatud porgandid ülejäänud õlis kuldpruuniks, tõsta kõrvale. 

Võta ahjupott ahjust välja ja eemalda ettevaatlikult kaas. Võta lihatükid välja, siis kurna leem läbi sõela kuumakindla kannu sisse. Veiserasv kerkib leeme pinnale - see koori ära ja viska minema. 

Kalla veinikaste uuesti potti, lisa pruunistatud sibul-porgand ning veiseribitükid. Kata kaanega ning pane uuesti 1,5 tunniks ahju. Viimaseks pooltunniks eemalda potilt kaas, et kaste veelgi kokku keeks. 

Serveeri pehme polentaga, millele on niristatud trühvliõli.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis pole soola-pipart mainitud, aga mina lisaksin soola nii lihale enne pruunistamist kui ka köögiviljadele enne praadimist.
  • Kui Barolot ei raatsi kasutada, siis Rioja sobiks ka. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa. Vaata ka seda retsepti.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.11.2022 13:42

Väga maitsev sai aga mida ma teinekord lisaks on sool. Sai seda seekodki juurde siputatud.