Väga mõnus variant tervelt küpsetatud lillkapsast.
1 suurem lillkapsapea
50 g soolast võid
korralik peotäis värsket peterselli
1 sidruni riivitud koor
riivitud parmesani juustu
soola ja musta pipart
Sulata või, lisa peeneks hakitud petersell, riivitud sidrunikoor, sool-pipar.
Eemalda lillkapsalt rohekad välimised lehed, siis lõika alt väike viil ära, et lillkapsas püsti püsiks.
Aseta ahjupannile küpsetuspaberileht, sellele lillkapsapea. Pintselda petersellivõi hoolikalt lillkapsapeale.
Küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit olenevalt lillkapsa suurusest. Kui see liialt pruunistuma hakkab, võid katta fooliumiga.
Kui lillkapsas on valmis (kontrolli küpsust näiteks terava noaga torgates), siis riivi peale parmesani juustu ja küpseta veel 10 minutit.
Nipid ja soovitused:
Retsept on mugandatud siit taanikeelsest blogist.
Ma olen suur lillkapsafänn ja tervelt neid küpsetada on väga lihtne, nii et loomulikult meeldis mulle ka see :)
Tervelt küpsetatud lillkapsas petersellivõi ja parmesaniga
Väga mõnus variant tervelt küpsetatud lillkapsast.