Tervelt küpsetatud lillkapsas petersellivõi ja parmesaniga

Väga mõnus variant tervelt küpsetatud lillkapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem lillkapsapea

50 g soolast võid

korralik peotäis värsket peterselli

1 sidruni riivitud koor

riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sulata või, lisa peeneks hakitud petersell, riivitud sidrunikoor, sool-pipar. 

Eemalda lillkapsalt rohekad välimised lehed, siis lõika alt väike viil ära, et lillkapsas püsti püsiks. 

Aseta ahjupannile küpsetuspaberileht, sellele lillkapsapea. Pintselda petersellivõi hoolikalt lillkapsapeale. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit olenevalt lillkapsa suurusest. Kui see liialt pruunistuma hakkab, võid katta fooliumiga. 

Kui lillkapsas on valmis (kontrolli küpsust näiteks terava noaga torgates), siis riivi peale parmesani juustu ja küpseta veel 10 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • Lõika tervelt küpsetatud lillkapsas viiludeks ja serveeri lisandina.
  • Ülejäägid võid murda/lõigata väiksemateks tükkideks ja lisada salatile. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit taanikeelsest blogist. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.07.2018 09:37

Ma olen suur lillkapsafänn ja tervelt neid küpsetada on väga lihtne, nii et loomulikult meeldis mulle ka see :)