Porgandi ossobuco

Tuntud USA koka Richard Blaisi nägemus sellest, kuidas ossobuco veganversioon võiks välja näha.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
2 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

225 g pärlsibulaid

1 sl + 1 tl taimeõli

3 hästi suurt porgandit

soola ja musta pipart

1 tl karripulbrit

2,4 dl kuiva punast veini

1 sl jahvatatud kuivatatud kivipuravikke (porcini)

400 ml seenepuljongit

1,2 dl siledalehist peterselli

2 tl värskelt pressitud sidrunimahla

Serveerimiseks:

pehmet polentat või juurselleripüreed

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa pärlsibulad ja keeda neid minut aega. Siis kurna, eemalda varrejupid ja seejärel koori. 

Kuumuta kõrgete servadega ahjus kasutamiseks sobival hautamispannil 1 sl õli. 

Tükelda porgandid umbes 2,5 cm juppideks (peenemad osad võid jätta 3 cm pikkusteks). Lisa porgandid hautamispannile, maitsesta soola-pipraga. Siis kuumuta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, et porgandid pruunistuksid. Pööra porgandid ringi ja pruunista ka teiselt poolt. 

Lisa pärlsibulad, puista peale karripulber ja kuumuta, aeg-ajalt segades, umbes minut aega, kuni sibulad on aromaatsed. 

Lisa punane vein ja kuumuta 3 minutit.

Lisa jahvatatud kuivatatud puravikud ning seenepuljong ning kuumuta roog keemiseni. Tõsta seejärel pann ahju ning küpseta 1 tund ja 15 minutit, kuni porgandid on küpsed. (Pööra porgandeid hautamise ajal 1-2 korda). 

Maitsesta kaste soola-pipraga. Tõsta kartulid, sibulad ja kaste supitaldrikutesse. 

Sega petersellilehed kausis sidrunimahla ja 1 sl õliga. Maitsesta soola-pipraga, siis tõsta petersellilisand porgandihautistele ja serveeri. 

Kõrvale sobib hästi pehme polenta või juurselleripüree.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR