225 g pärlsibulaid
1 sl + 1 tl taimeõli
3 hästi suurt porgandit
soola ja musta pipart
1 tl karripulbrit
2,4 dl kuiva punast veini
1 sl jahvatatud kuivatatud kivipuravikke (porcini)
400 ml seenepuljongit
1,2 dl siledalehist peterselli
2 tl värskelt pressitud sidrunimahla
Serveerimiseks:pehmet polentat või juurselleripüreed
Kuumuta ahi 180°C.
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa pärlsibulad ja keeda neid minut aega. Siis kurna, eemalda varrejupid ja seejärel koori.
Kuumuta kõrgete servadega ahjus kasutamiseks sobival hautamispannil 1 sl õli.
Tükelda porgandid umbes 2,5 cm juppideks (peenemad osad võid jätta 3 cm pikkusteks). Lisa porgandid hautamispannile, maitsesta soola-pipraga. Siis kuumuta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, et porgandid pruunistuksid. Pööra porgandid ringi ja pruunista ka teiselt poolt.
Lisa pärlsibulad, puista peale karripulber ja kuumuta, aeg-ajalt segades, umbes minut aega, kuni sibulad on aromaatsed.
Lisa punane vein ja kuumuta 3 minutit.
Lisa jahvatatud kuivatatud puravikud ning seenepuljong ning kuumuta roog keemiseni. Tõsta seejärel pann ahju ning küpseta 1 tund ja 15 minutit, kuni porgandid on küpsed. (Pööra porgandeid hautamise ajal 1-2 korda).
Maitsesta kaste soola-pipraga. Tõsta kartulid, sibulad ja kaste supitaldrikutesse.
Sega petersellilehed kausis sidrunimahla ja 1 sl õliga. Maitsesta soola-pipraga, siis tõsta petersellilisand porgandihautistele ja serveeri.
Kõrvale sobib hästi pehme polenta või juurselleripüree.
Retsept mugandatud siit.
Porgandi ossobuco
Tuntud USA koka Richard Blaisi nägemus sellest, kuidas ossobuco veganversioon võiks välja näha.