10 suurt muna
3 sl 35% rõõska koort ehk vahukoort
0,5 tl jahvatatud valget pipart
1 sl hakitud värsket (siledalehist) peterselli
1 sl hakitud värsket murulauku
150 g soolaga kartulikrõpse
Kuumuta ahi 180˚C.
Vispelda suures kausis munad, rõõsk koor, valge pipar, petersell ja murulauk ühtlaseks. Sega juurde kartulikrõpsud - proovi krõpsud terveks jätta, nii et sega õrnalt. Lase u 10 minutit seista, et krõpsud veidi pehmeneksid.
Kuumuta või/õli ahjukindlal 30 cm läbimõõduga praepannil keskmiselt tugeval kuumusel. Pööra veidi panni, et kogu põhi oleks rasvainega kaetud. Kalla kartulikrõpsu-munasegu ettevaatlikult pannile, siis alanda kohe kuumus miinimumini. Kuumuta tasakesi, kuni omlett on altpoolt kenasti kuldne, aga munasegu pealt veel vedelapoolne.
Tõsta kuuma ahju ning küpseta veel 4-5 minutit, kuni muna on hüübinud.
Libista roog suurele taldrikule (või aseta taldrik panni kohale ja pööra pann ümber, nii et omlett maanduks taldrikul). Lase 5 minutit seista, siis lõika viiludeks ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Mulle meeldis. Kasutasime täitsa tavalisi, vaid soolaga maitsestatud kartulikrõpse. Soovitame tarbida pigem soojalt kui külmalt - täitsa jahtunult tõmbuvad kartulikihid natuke sinakaks :)
Kartulikrõpsuomlett
USA koka Richard Blais'i retsept.