3 sl võid
3 sl nisujahu
5 dl kanapuljongit
115 g Jalapeño pipart soolvees
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
2,5 dl kreeka jogurtit või hapukoort
24 pehmet nisutortiljat
5 dl ribastatud keedu-, ahju- või grillkana
2 x 400 g valgeid konservube (White Northern; loputa ja nõruta)
7,5 dl riivitud (Pepper Jack) juustu
1 kuubikuteks lõigatud avokaado
4 sl värsket koriandrit
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 23x33 cm ahjuvorm kergelt õliga, tõsta kõrvale.
Kuumuta või suurel praepannil keskmisest tugevamal kuumusel. Lisa jahu, vispelda ühtlaseks ja kuumuta segades minut aega, kuni segu on kergelt kuldne.
Lisa kanapuljong, vispelda ühtlaseks.
Lisa hakitud rohelised tšillid ja jahvatatud vürtsköömned ning sega ühtlaseks. Kuumuta keemiseni ja lase vaikselt podiseda 2-3 minutit, kuni kaste pakseneb.
Sega juurde hapukoor või kreeka jogurt, vispelda ühtlaseks. Tõsta tulelt.
Enchiladade jaoks lõika tortiljad pooleks. Siis aseta 8 tortiljapoolikut vormi põhja, nii et see oleks kaetud. Määri peale kolmandik hapukoore- või jogurtikastmest.
Rebi grill- või ahjukana ribadeks, puista pool vormi. Tõsta peale pooled ubadest ja 2,5 dl riivjuustu.
Korda. Peale läheb kiht tortiljasid, kastet ja juustu.
Kata pealt fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Siis eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit, kuni juust on sulanud ja servadest kergelt pruunistunud.
Võta vorm ahjust välja, puista peale avokaadotükikesed ja koriander ja serveeri.
Allikas: Gimme Some Oven
Enchilada-vorm
Kana ja nisutortiljadega vormiroog.