Kukeseene-tuuleoad

Nendes tuuleubades ehk keedutainapallides on kukeseent lausa kahel kujul - kukeseenejahuna ning praetud seente näol. Meie toimetaja Martiina retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

175 ml vett

75 g võid

0,5 tl soola

1 tl kukeseenejahu

2 dl nisujahu

3 muna

1,5 dl praetud ja hakitud kukeseeni

1 sl röstitud sibulahelbeid

Valmistamine

Valmista esmalt keedutainas. Selleks pane vesi, vee, või, kukeseenejahu ja sool väiksemasse potti ning kuumuta keemiseni. Siis eemalda pott tulelt, sega kiirelt sisse jahu, tõsta pott tulele tagasi ja kuumuta paar minutit, kogu aeg hoolega segades, kuni tainas eemaldub poti külgedelt ja moodustab ühtlase palli.

Seejärel tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. Jahtuma peaks tainas senikaua, kuni käega katsudes tainas veel kuum on, aga kätt ära ei kõrvata. Seejärel klopi või mikserda ükshaaval juurde munad. Viimasena sega hulka röstitud sibulahelbed ja praetud kukeseened.

Edasi tuleb tainas kas kahe teelusika või pritskoti abil ahjuplaadile tõsta, jättes pallikeste vahele kerkimisruumi. Küpseta tainapallikesi 180*C ahjus umbes 30 minutit, kuni tuuleoad on kerkinud ja pruunid.

Nipid ja soovitused:

Nami-Nami toimetaja Martiina retsept ja foto (vt Martiina blogipostitust). 

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 27.05.2018 18:48

Mõnusad ampsud, suupistelaual imehead!