Maasikaheeringas laimiga

Rootsi toiduajakirjades on maasikatega heeringaid soovitatud aastaid. Siin üks lihtne ja põnev versioon. Esmapilgul harjumatu, aga kes saab, soovib veel!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 väike punane sibul või šalottsibul

3 sl hakitud murulauku

1 laim

150 g värskeid maasikaid

400 g õrnsoolatud heeringafileed

150 g hapukoort

purustatud roseepipart

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki punane sibul ja murulauk, pane kaussi.

Koori laim, lõika seejärel laim tükkideks ja lõika välja laimi viljaliha, haki. Lõika maasikad väikesteks kuubikuteks. Lisa kaussi.

Kurna heeringas, lõika heeringafileed ampsusuurusteks tükkideks, sega sibula, laimi ja maasikatega. 

Lisa kaussi hapukoor, maitsesta soola, pipra ja kardemoniga. 

Retsept on mugandatud siit. Pildid tegid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.06.2018 19:01

Mulle meeldib, Maasikas ja heeringas sobivad suurepäraselt kokku.

Kaia
postitatud 14.06.2018 16:07

Olen teinud kilu,rukkileiva ja maasikatega + maasikabalamico Väga hea ja lisaks põnev

Kaie Loorits
postitatud 17.06.2018 01:22

Proovitud, täitsa huvitav mulle igatahes meeldis!

Mari Nuga
postitatud 17.06.2018 07:06

Rootsis ju ainult magusat heeringat syyaksegi. Pole miskit imestada :)

Pille
postitatud 15.09.2023 13:10

Suured heeringasõbrad arvasid, et söödav, kuigi on paremaidki heeringaid :)