350 g lillkapsast
50 g Kreeka pähkleid
0,75 tl küüslaugupulbrit
0,75 tl kuivatatud punet
0,75 tl soola
0,75 tl musta pipart
980 g purk tomatikastet (nn Marinara)
Serveerimiseks:keedetud makarone
Kuumuta ahi 200°C.
Lõika lillkapsas väiksemateks õisikuteks. Pane lillkapsatükid, kreeka pähklid, küüslaugupulber, sool ja pipar köögikombaini. Töötle üsna peeneteraliseks puruks.
Kalla saadud segu kergelt õlitatud ahjupannile. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, vahepeal korra segades.
Kuumuta tomatikaste keskmisel kuumusel. Lisa röstitud lillkapsasegu ja sega ühtlaseks. Hauta 5-10 minutit.
Serveeri näiteks keedetud makaronidega.
Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Tänan selle retsepti eest. Midagi nii imelist pole ammu teinud ja saanud :) Külalised ja pere ka vaid ahhetasid, et kas tõesti puha vegan toit. </br>Olgu muidugi patt üles tunnistatud, huvilistel oli laual võimalus panna peale ka parmesani. Aga kiitsid kõik, nii parmesaniga kui ilma!
Proovisin täna samuti seda retsepti. Tõesti maitses väga hästi ning ei olnud aru saada, et tegu vegan variandiga. Kindlasti tasub seda veel teha.
Tegin eile, tuli hea! Sai hakkida ka käsitsi kombaini puudumisel. Praadisin sibulat ja küüslauku kastmesse ja kõik sobis ilusaks tervikuks kokku. Makaronid olid punasest läätsest, sealt sai valku.
Vegan-bolognese
Veganlik versioon Bolognese kastmest valmib hoopis lillkapsast :)