2 muna
5 sl nisujahu
2,5 sl piima
1 sl õli või sulatatud võid
3 sl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilliekstrakti
näpuotsaga soola
Alustuseks pane mittenakkuva põhjaga pann koos küpsetuspaberiga vooderdatud vormidega madalale kuumusele soojenema. (kui sul rõngasvorme pole, tee need fooliumist)
Eralda munavalged -kollastest. Vahusta munavalged koos soola ja 2 sl suhkruga tugevaks vahuks. Teises kausis vispelda lahti munakollased, lisa piim, vanilliekstrakt ja õli, sega ühtlaseks. Lisa suhkur ning küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Sega hoolega, kuni saad ühtlase taina. Sega saadud pannkoogitaigen ettevaatlikult munavalgete hulka.
Tõsta tainas pannile vormirõngaste sisse. Kata pann kaanega ning lase madalal kuumusel 20-25 minutit küpseda (ära vahepeal kaant tõsta!). Seejärel keera pannkoogid koos rõngastega ümber ning küpseta veel 5-10 minutit teiselt poolt.
Serveeri kohe.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Meie perele maitsesid ja nõuti veel! Tegemine on ühtpidi lihtne aga teisalt keeruline - peab tundma oma panni ja pliiti. Mina lasin panni korralikult soojaks (panin panni pliidile juba enne tainategemise alustamist, küpsetasin kuumusastmel 2 (kokku kuumusastmeid 9). Vormidena proovisin nii fooliumist tehtud vorme kui ka 12cm läbimõõduga lahtikäivaid koogivorme - NB! nende kasutamine pikendas küpsetamisaega.Mõlemal juhul vooderdasin vormid küpsetuspaberiga (ilma seda tegemata jääks vormi külge kinni).
Mis ühik on sl? Kui supilusikas, kas ei peaks olema spl??
"sl" on supilusikatäis ehk 15 ml, "tl" on teelusikatäis ehk 5 ml. Mõlemad variandid on eesti keeles lubatud, sl (SupiLusikas) on palju loogilisem kui SuPiLusikas :)
Kes keegi on neid kooke ka ahjus muffinivormis teinud?
Jah, mina ei ole.
Jaapani sufleepannkoogid
Väga põnevad pannkoogid Jaapanist. Siinse retsepti järgi saad 2 umbes 5 cm kõrgust ja 10 cm läbimõõduga pannkooki.