4 seakõrva
8 seasaba
vett
5 loorberilehte
2 sl soola
200 g nisujahu
3 muna
300 g Panko riivsaia
2 l õli
Alustuseks pese kõrvad ja sabad hoolega külma vee all puhtaks. Pane potti ning keeda seejärel kolm tundi soola ja loorberiga maitsestatud vees.
Pärast keetmist jahuta.
Kõige parema tulemuse saad, kui hoiad neid üleöö külmikus. Enne friteerimist lõika kõrvadest pikemad ribad ning sabadest lühemad jupid.
Aja õli paksu põhjaga potis või fritüüris kuumaks.
Paneeri sabad ja kõrvad jahu, muna ja panko riivsaiaga. Eriti krõbeda tulemuse saamiseks võib suupisted katta kahekordse paneeringuga.
Kõige lõpuks friteeri seatükid kuumas õlis kuldseks ning serveeri aasiapärase kastmega.
Retsepti jagas Toiduakadeemia eestvedaja Tarvo Kullama 2017. a. Sealihaakadeemias. Foto: Sealihaakadeemia
Jubehead, ma keetsin eelmine päev sabad valmis ja siis järgmisel päeval friteerisin. Superlux snäkk.
Seakõrva ja seasaba snäkid