Seamaksapasteet Vana Tallinnaga

Põnev seamaksapasteet, mille valmistamisel läheb vaja rasvast sea kõhuäärt.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg jahutatud seamaksa

600 g rasvast sea kõhuäärt

1 suur sibul

4 küüslauguküünt

100 g võid

soola ja musta pipart

likööri "Vana Tallinn"

Valmistamine

Puhasta maks korralikult ja lõika viiludeks. Lõika kõhuäär kuubikuteks ning prae koos maksa, sibula ja küüslauguga. Maitsesta praetud tükid soola ja pipraga ning pane kaheks tunniks haudepotiga 120 kraadi juurde küpsema.

Pärast küpsetamist vala kogu poti sisu koos vedelikuga kannmikserisse ja püreesta. Vala püree tagasi potti ja kuumuta keemiseni, lõpuks lisa või, liköör ja maitsesta vajadusel veel kord.

Pane pasteet vormidesse ja lase jahtuda.

Enne serveerimist võib valminud pasteedile uhkema väljanägemise andmiseks ka krõbesibulat peale pudistada.

Retsepti jagas Toiduakadeemia eestvedaja Tarvo Kullama 2017. a. Sealihaakadeemias. 

LISA KOMMENTAAR