Puhasta maks korralikult ja lõika viiludeks. Lõika kõhuäär kuubikuteks ning prae koos maksa, sibula ja küüslauguga. Maitsesta praetud tükid soola ja pipraga ning pane kaheks tunniks haudepotiga 120 kraadi juurde küpsema.
Pärast küpsetamist vala kogu poti sisu koos vedelikuga kannmikserisse ja püreesta. Vala püree tagasi potti ja kuumuta keemiseni, lõpuks lisa või, liköör ja maitsesta vajadusel veel kord.
Pane pasteet vormidesse ja lase jahtuda.
Enne serveerimist võib valminud pasteedile uhkema väljanägemise andmiseks ka krõbesibulat peale pudistada.
Retsepti jagas Toiduakadeemia eestvedaja Tarvo Kullama 2017. a. Sealihaakadeemias.
Seamaksapasteet Vana Tallinnaga
Põnev seamaksapasteet, mille valmistamisel läheb vaja rasvast sea kõhuäärt.