24 rohelise spargli nupsukest
4 peenikest varajast porgandit
1 sibul
2 noort artišokki
50 g rohelisi herneid (väiksemaid)
100 g rohelisi ube e. türgi ube
50 g humalavõrseid
100 g võid
60 g värskelt riivitud parmesani juustu
400 g risotoriisi - vialone nano õvi carnaroli
2 l köögivilja- või kanapuljongit
soola ja musta pipart
Haki porgandid, sellerivarred ja sibul väikesteks kuubikuteks. Puhasta artišokisüdamed puistest lehtedest, haki südamik peeneks. Lõika oad väikesteks juppideks.
Prae sibul 50 g võis klaasjaks. Siis lisa porgand ja seller ja prae veel 5 minutit.
Lisa herned, oad ja artišokid, sega veidi. Siis lisa riis ja sega, kuni see on kenasti võiseguga kaetud. Nüüd hakka 2-3 kulbitäie kaupa kuuma puljongit lisama, iga kord risotot kergelt segades ja enne järgmist kulbitäit vaadates, et puljong on imendunud.
10 minuti pärast lisa potti ja roheline spargel ja humalavõrsed.
Kui riis on al dente, on ka kõik muu parajalt küps. Tõsta pott tulelt, sega juurde ülejäänud või ja riivitud parmesan. Sega läbi, timmi maitse soola-pipraga parajaks ja serveeri.
Allikas: OFM Calendar 2005 (Antonio Calruccio's risotto primavera)
Risotto Primavera
Suurbritannias elava Itaalia koka Antonio Carluccio retsept.