Risotto Primavera

Suurbritannias elava Itaalia koka Antonio Carluccio retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

24 rohelise spargli nupsukest

4 peenikest varajast porgandit

2 sellerivart

1 sibul

2 noort artišokki

50 g rohelisi herneid (väiksemaid)

100 g rohelisi ube e. türgi ube

50 g humalavõrseid

100 g võid

60 g värskelt riivitud parmesani juustu

400 g risotoriisi - vialone nano õvi carnaroli

2 l köögivilja- või kanapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki porgandid, sellerivarred ja sibul väikesteks kuubikuteks. Puhasta artišokisüdamed puistest lehtedest, haki südamik peeneks. Lõika oad väikesteks juppideks. 

Prae sibul 50 g võis klaasjaks. Siis lisa porgand ja seller ja prae veel 5 minutit. 

Lisa herned, oad ja artišokid, sega veidi. Siis lisa riis ja sega, kuni see on kenasti võiseguga kaetud. Nüüd hakka 2-3 kulbitäie kaupa kuuma puljongit lisama, iga kord risotot kergelt segades ja enne järgmist kulbitäit vaadates, et puljong on imendunud. 

10 minuti pärast lisa potti ja roheline spargel ja humalavõrsed.

Kui riis on al dente, on ka kõik muu parajalt küps. Tõsta pott tulelt, sega juurde ülejäänud või ja riivitud parmesan. Sega läbi, timmi maitse soola-pipraga parajaks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta kindlasti köögiviljapuljongit ning vegetaarlastele sobivat Parmesani. 

Allikas: OFM Calendar 2005 (Antonio Calruccio's risotto primavera)

LISA KOMMENTAAR