4 sl oliiviõli
2 sibulat
6 suurt portobello seent
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
750 ml kuiva punast veini
5 dl köögivilja- või seenepuljongit
1 tl hakitud värsket või 0,5 tl kuivatatud tüümiani
2 x 400 g purki konservitud pärlube (valged oad)
400 g külmutatud pärlsibulaid
soola ja musta pipart
3 sl nisujahu
Koori porgandid ja lõika 2,5 cm juppideks. Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Koori ja haki küüslauk. Lõika seened 2,5 cm tükkideks.
Kuumuta haudepotis 2 sl õli keskmiselt tugeval tulel. Lisa porgand ja sibul, kuumuta segades 8-10 minutit või kuni sibulad on pehmed. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Tõsta potist välja ja pane taldrikule ootele.
Lisa haudepotti 2 sl õli ja kuumuta. Lisa seened ja prae, kuni seened on kergelt pruunistunud (seda võid teha ka kahes jaos, lisades siis korraga 1 sl õli).
Lisa tomatipasta, kuumuta segades minut aega. Sega juurde vein, 3/4 puljongist. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa porgandid ja sibulad. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 25 minutit.
Lisa loputatud ja nõrutatud pärload ning pärlsibulad. Hauta rooga veel 30 minutit.
Vispelda väikeses kausis jahu ja ülejäänud puljong ühtlaseks, siis lisa see potti ja sega läbi. Kuumuta keemiseni, siis lase 2-3 minutit podiseda, kuni leem pakseneb.
Allikas: Taste of Home
Burgundia pada seente ja ubadega
Taimetoitlastele sobiv versioon kuulsast Burgundia pajaroast.