Burgundia pada seente ja ubadega

Taimetoitlastele sobiv versioon kuulsast Burgundia pajaroast.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

5 porgandit

2 sibulat

2 küüslauguküünt

6 suurt portobello seent

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

750 ml kuiva punast veini

5 dl köögivilja- või seenepuljongit

1 tl hakitud värsket või 0,5 tl kuivatatud tüümiani

2 x 400 g purki konservitud pärlube (valged oad)

400 g külmutatud pärlsibulaid

soola ja musta pipart

3 sl nisujahu

Valmistamine

Koori porgandid ja lõika 2,5 cm juppideks. Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel viiludeks. Koori ja haki küüslauk.  Lõika seened 2,5 cm tükkideks.  

Kuumuta haudepotis 2 sl õli keskmiselt tugeval tulel. Lisa porgand ja sibul, kuumuta segades 8-10 minutit või kuni sibulad on pehmed. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Tõsta potist välja ja pane taldrikule ootele. 

Lisa haudepotti 2 sl õli ja kuumuta. Lisa seened ja prae, kuni seened on kergelt pruunistunud (seda võid teha ka kahes jaos, lisades siis korraga 1 sl õli).

Lisa tomatipasta, kuumuta segades minut aega. Sega juurde vein, 3/4 puljongist. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa porgandid ja sibulad. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 25 minutit.

Lisa loputatud ja nõrutatud pärload ning pärlsibulad. Hauta rooga veel 30 minutit. 

Vispelda väikeses kausis jahu ja ülejäänud puljong ühtlaseks, siis lisa see potti ja sega läbi. Kuumuta keemiseni, siis lase 2-3 minutit podiseda, kuni leem pakseneb. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks lisa veidi vähem puljongit või keeda rooga kauem kokku.
  • Algretseptis kasutati pärlube (navy beans, Boston beans) ehk väiksemaid valgeid ube. 

Loe veel:

Allikas: Taste of Home

LISA KOMMENTAAR