2 suurt küpset banaani (u 300 g)
1 kergelt klopitud muna
100 g Hellmann's Original majoneesi
130 g kaerajahu
30 g suhkrut või ksülitooli
1 tl vanilliekstrakti
1 tl söögisoodat
1 tl soola
Maapähkli-majoneesikate:35 g Hellmann's Original majoneesi
15 g kreemjat maapähklivõid
50 g valget šokolaadi
10 g PB2 maapähklivõipulbrit
Määri muffinivormi pesad rasvainega (kui kasutad silikoonvormi, ei ole seda vaja teha).
Purusta banaan kahvliga ja lisa ülejäänud koostisosad. Sega kokku, kuid ära sega üle. Täida muffinivormid ja küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.
Muffinid on valmis, kui küpsetise sisse torgatud tikk tuleb puhtana välja. Lase vormis u 10 min seista, seejärel eemalda vormist ja lase jahtuda.
Kuni muffinid on ahjus, valmista glasuur. Selleks soojenda potis madalal kuumusel majonees ja maapähklivõi ning lisa šokolaaditükid. Keera kuumus kinni ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Viimasena lisa maapähklivõipulber. Jahuta ja lase külmas taheneda. Seejärel vahusta segu umbes 5-10 minutit.
Täida pritskott kreemiga ja kaunista muffinid.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami kasutaja Suzlik, kes koostab retsepte ka Marian Fitness jaoks ning kelle toidupiltidega saate end kursis hoida Instagrami kaudu (Teevi food). Konkreetne retsept valmis koostoos Hellmann'siga.
Teevi majoneesi-banaanimuffinid
Need toekad majoneesi-banaanimuffinid kreemja maapähkli-majoneesikattega sobivad ideaalselt praegu õues valitseva pakasega maiustamiseks ja energia saamiseks. Ja ähvardatakse ju veelgi jäisema ilmaga, nii et ahi sooja ja küpsetama :) Teevi valmistas need gluteenivabad muffinid mõeldes EV100 sündmustele.