Jamaika lihahautis Pepperpot

Pepperpot saab oma maitse ingverilt, tšillilt ja vürtspipralt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-800 g veiseliha (nt kondita koodiliha)

praadimiseks õli

2 sibulat

pöidlasuurune jupp ingverijuurt

1 küüslauguküüs

1 Scotch bonnet tšilli või muu tšilli

0,5 tl kuivatatud tüümiani

8 tera vürtspipart

1 kaneelikoor

800 ml veiselihapuljongit

400 g kookospiima

300 g maguskartulit e. bataati

250 g värsket spinatit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika veiseliha ampsusuurusteks tükkideks. Haki sibul. Koori ja haki ingver. Eemalda tšillilt seemned, haki tšilli peeneks. Koori bataadid e. maguskartulid ja lõika ampsusuurusteks tükkideks. Pese ja nõruta spinatilehed. 

Kuumuta suures haudepotis 2 sl õli, lisa veiselihatükid ja pruunista need ümberringi. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni sibul pehmeneb. Siis lisa ingver, küüslauk ja tšilli ja kuumuta segades veel paar minutit. 

Lisa tüümian, vürtspipraterad, kaneelikoor, lihapuljong ja kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 1,5 tundi. 

Lisa maguskartul e. bataat ning kuumuta aeg-ajalt segades veel 20 minutit. 

Sega juurde spinatilehed ning kuumuta veel 5 minutit. 

Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis soovitatakse kasutada kondita koodilõike, aga sobivad ka kõik esiosa tükid, nt rinnatükk. 

Loe veel:

Allikas: Olive Magazine. Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Liina. 

LISA KOMMENTAAR

Erkki
postitatud 17.02.2018 20:13

Juba teist korda pahandan, kuna nimekirjast on komponent välja jäänud, aga valmistamises sees. Jama oligi selles, et ostsin nimekirja järgi asjad ära ja kui valmistama hakkasin siis oli tšilli ostmata. Muidu väga hea söök.

Pille
postitatud 18.02.2018 10:40

Erkki, ja mis asi see "1 Scotch bonnet tšilli" komponentide loetelus on??</br> Lisaks on tore teada, et Nami-Namil nii aktiivsed kasutajad on. Jamaika Pepperpoti retsepti lisasime siia eile pärastlõunal ja õhtul juba on esimesed kasutajad seda proovinud ;)

Liina
postitatud 22.02.2018 19:25

Väga hea! Enne bataadi ja spinati lisamist vaatasin küll, et nii hall toit aga natuke värvi juurde ja nämm nämm. Algul arvasin, et teravust jääb mu jaoks väheks aga kõik maitsed olid kenasti tasakaalus. Vürtspipra terad asendasin jahvatatuga, kõik muu sama nagu retseptis, elukaaslane ostis kogemata isegi pipra mis retseptis mainitud. Järgmine kord lisaksin veel aedvilju. Vedelikku päris palju :)