600-800 g veiseliha (nt kondita koodiliha)
praadimiseks õli
2 sibulat
pöidlasuurune jupp ingverijuurt
1 Scotch bonnet tšilli või muu tšilli
0,5 tl kuivatatud tüümiani
8 tera vürtspipart
800 ml veiselihapuljongit
400 g kookospiima
300 g maguskartulit e. bataati
250 g värsket spinatit
soola ja musta pipart
Lõika veiseliha ampsusuurusteks tükkideks. Haki sibul. Koori ja haki ingver. Eemalda tšillilt seemned, haki tšilli peeneks. Koori bataadid e. maguskartulid ja lõika ampsusuurusteks tükkideks. Pese ja nõruta spinatilehed.
Kuumuta suures haudepotis 2 sl õli, lisa veiselihatükid ja pruunista need ümberringi. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni sibul pehmeneb. Siis lisa ingver, küüslauk ja tšilli ja kuumuta segades veel paar minutit.
Lisa tüümian, vürtspipraterad, kaneelikoor, lihapuljong ja kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 1,5 tundi.
Lisa maguskartul e. bataat ning kuumuta aeg-ajalt segades veel 20 minutit.
Sega juurde spinatilehed ning kuumuta veel 5 minutit.
Serveeri.
Allikas: Olive Magazine. Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Liina.
Juba teist korda pahandan, kuna nimekirjast on komponent välja jäänud, aga valmistamises sees. Jama oligi selles, et ostsin nimekirja järgi asjad ära ja kui valmistama hakkasin siis oli tšilli ostmata. Muidu väga hea söök.
Erkki, ja mis asi see "1 Scotch bonnet tšilli" komponentide loetelus on??</br> Lisaks on tore teada, et Nami-Namil nii aktiivsed kasutajad on. Jamaika Pepperpoti retsepti lisasime siia eile pärastlõunal ja õhtul juba on esimesed kasutajad seda proovinud ;)
Väga hea! Enne bataadi ja spinati lisamist vaatasin küll, et nii hall toit aga natuke värvi juurde ja nämm nämm. Algul arvasin, et teravust jääb mu jaoks väheks aga kõik maitsed olid kenasti tasakaalus. Vürtspipra terad asendasin jahvatatuga, kõik muu sama nagu retseptis, elukaaslane ostis kogemata isegi pipra mis retseptis mainitud. Järgmine kord lisaksin veel aedvilju. Vedelikku päris palju :)
Jamaika lihahautis Pepperpot
Pepperpot saab oma maitse ingverilt, tšillilt ja vürtspipralt.