200 g peenikesi munanuudleid
4-5 dl mungoa idandeid
12 murulaugu- või mugullauguvart
2 talisibula- või rohelise sibula vart
3 sl toiduõli
röstitud seesamiseemneid kaunistamiseks
Kaste:4 tl heledat sojakastet
2 tl tumedat sojakastet
2 tl seesamiõli
4 sl vett
Kuumuta suures potis vesi keemiseni ja keeda munanuudlid peaaegu pehmeks (al dente). Keetmise ajal sega nuudleid veidi, et need kokku ei kleepuks. Kurna nuudlid ja loputa kohe külma vee all. Nõruta ja tõsta kõrvale.
Sega väikeses kausis kastmeained omavahel.
Kuumuta suurel prae- või vokkpannil 1 sl õli, lisa pannile juppideks lõigatud muru- või mugullauk ning idandid. Maitsesta näpuotsatäie soolaga ning prae segades, kuni segu on aromaatne ja pehmenenud. Tõsta laugud ja idandid pannilt ära.
Lisa pannile 2 sl õli ning kuumuta hästi tuliseks. Lisa nõrutatud nuudlid ja prae neid hoolega segades 1-2 minutit, kuni nuudlid on krõbedad. Kalla kaste pannile ning sega korralikult läbi, siis lisa eelnevalt praetud idandid ja murulauk ning sega läbi.
Tõsta taldrikutele, kaunista röstitud seesamiseemnete ning tükeldatud rohelise sibulaga. Serveeri kohe, kõrvale võid pakkuda meelepärast tšillikastet.
Idee siit, retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina. Martiina kasutas ainult heledat sojakastet ning musti seesamiseemneid.
Sojakastmega chow mein
Kantoni stiilis praetud nuudlid (chāu-mèing) on väga populaarsed Hiina restoranides üle maailma.