Sojakastmega chow mein

Kantoni stiilis praetud nuudlid (chāu-mèing) on väga populaarsed Hiina restoranides üle maailma.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g peenikesi munanuudleid

4-5 dl mungoa idandeid

12 murulaugu- või mugullauguvart

2 talisibula- või rohelise sibula vart

3 sl toiduõli

soola

röstitud seesamiseemneid kaunistamiseks

Kaste:

4 tl heledat sojakastet

2 tl tumedat sojakastet

2 tl seesamiõli

4 sl vett

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni ja keeda munanuudlid peaaegu pehmeks (al dente). Keetmise ajal sega nuudleid veidi, et need kokku ei kleepuks. Kurna nuudlid ja loputa kohe külma vee all. Nõruta ja tõsta kõrvale.

Sega väikeses kausis kastmeained omavahel. 

Kuumuta suurel prae- või vokkpannil 1 sl õli, lisa pannile juppideks lõigatud muru- või mugullauk ning idandid. Maitsesta näpuotsatäie soolaga ning prae segades, kuni segu on aromaatne ja pehmenenud. Tõsta laugud ja idandid pannilt ära.

Lisa pannile 2 sl õli ning kuumuta hästi tuliseks. Lisa nõrutatud nuudlid ja prae neid hoolega segades 1-2 minutit, kuni nuudlid on krõbedad. Kalla kaste pannile ning sega korralikult läbi, siis lisa eelnevalt praetud idandid ja murulauk ning sega läbi. 

Tõsta taldrikutele, kaunista röstitud seesamiseemnete ning tükeldatud rohelise sibulaga. Serveeri kohe, kõrvale võid pakkuda meelepärast tšillikastet. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul on kodus vaid heledat ehk "tavalist" sojakastet, siis võid kasutada ka ainult seda, võttes kokku 6 tl ehk 2 sl sojakastet.
  • Kui viitsid, siis puhasta esmalt idandid ehk siis eemalda neilt seemnekest ja kasuta ainult valget idandiosa. 
  • Kui Sul on pann pigem väike kui suur, siis prae nuudleid kahes jaos. 

Idee siit, retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina. Martiina kasutas ainult heledat sojakastet ning musti seesamiseemneid. 

LISA KOMMENTAAR