1 õhuke lavašš
500 g kartuleid
250 ml piima
50 g võid
50 g toorjuustu
50 g sibulat
50 g rediseid
50 g hakitud suitsupeekonit
10 g murulauku
soola ja musta pipart
Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja tambi kuumalt pudruks. Lisa tulikuum piim ja sega uuesti läbi. Lisa või ja toorjuust ning sega, kuni tulemuseks on ühtlane kartulimass.
Tükelda sibul ja redis kuubikuteks.
Kuumuta pann, lisa peekoniribad, sibula- ja redisekuubikud. Prae läbi, siis lisa kartulisegule. Lisa hakitud murulauk. Vajaduse korral maitsesta kartulipudrusegu soola ja pipraga.
Rulli lavašš lahti ning määri sellele 2/3 ulatuses umbes 1 cm paksune kiht kartulitäidist. Keera lavašist rull, alustades keeramist pudruga määritud servast. Rulli kinnitamiseks võid kasutada puidust hambatikke.
Küpseta rulli BBQ ahjus 160°C juures 15 minutit. Serveerimiseks lõika 4-6 cm paksused viilud.
Retsept ilmus raamatus "Tänapäevane eesti köök" (Varrak, 2018), veidi mugandatud.
Grillitud lavaširullid kartulipudrutäidisega
Grillitud lavaširulli autoriks on Smoked Pioneers BBQ Team, kes hakkas lavaširulli ribi ja veiselihale lisandiks pakuma u 10 aastat tagasi. See roog (tõsi, ilma peekonita) saavutas 2015. a. Göteborgis grillimise ja BBQ maailmameistrivõistlusel taimetoidu kategoorias II koha!