Grillitud lavaširullid kartulipudrutäidisega

Grillitud lavaširulli autoriks on Smoked Pioneers BBQ Team, kes hakkas lavaširulli ribi ja veiselihale lisandiks pakuma u 10 aastat tagasi. See roog (tõsi, ilma peekonita) saavutas 2015. a. Göteborgis grillimise ja BBQ maailmameistrivõistlusel taimetoidu kategoorias II koha!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 õhuke lavašš

500 g kartuleid

250 ml piima

50 g võid

50 g toorjuustu

50 g sibulat

50 g rediseid

50 g hakitud suitsupeekonit

10 g murulauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja tambi kuumalt pudruks. Lisa tulikuum piim ja sega uuesti läbi. Lisa või ja toorjuust ning sega, kuni tulemuseks on ühtlane kartulimass. 

Tükelda sibul ja redis kuubikuteks. 

Kuumuta pann, lisa peekoniribad, sibula- ja redisekuubikud. Prae läbi, siis lisa kartulisegule. Lisa hakitud murulauk. Vajaduse korral maitsesta kartulipudrusegu soola ja pipraga. 

Rulli lavašš lahti ning määri sellele 2/3 ulatuses umbes 1 cm paksune kiht kartulitäidist. Keera lavašist rull, alustades keeramist pudruga määritud servast. Rulli kinnitamiseks võid kasutada puidust hambatikke. 

Küpseta rulli BBQ ahjus 160°C juures 15 minutit. Serveerimiseks lõika 4-6 cm paksused viilud. 

Retsept ilmus raamatus "Tänapäevane eesti köök" (Varrak, 2018), veidi mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR