Mandlisarvekesed

Hõrgud mandlitäidisega sarvesaiad, mis ei sisalda pärmi.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

4 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

0,5 sl suhkrut

50 g pehmet võid

2 dl hapukoort

Täidis:

50-60 g võid

50 g mandlilaaste

1 apelsini riivitud koort

5 sl suhkrut

kaneeli

Määrimiseks:

1 lahti klopitud muna

Valmistamine

Sega kokku kuivained. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Lase tainal umbes 30 minutit külmkapis seista. Tainast tuleb töödelda võimalikult külmalt, seega valmista enne täidis.

Täidise jaoks sulata või, lisa suhkur ja riivitud apelsinikoor. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual ümmarguseks kettaks ning määri sellele suhkru-või segu. Laota peale mandlilaastud ning raputa peale veidi kaneeli.

Lõika tainaring 12 kolmnurgaks ning rulli saadud kolmnurgad laiemast otsast tihedalt rulli.

Määri saiakesi pealt munakollasega ning küpseta ahjus 180°C juures 20-25 minutit. Seejärel aseta restile jahtuma.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami kasutaja Suzlik

LISA KOMMENTAAR

offence
postitatud 15.04.2020 09:41

Katsetasin saiakesed järgi. Väga lihtne oli valmistada ja said maitsvad :)

Signe H.
postitatud 13.10.2024 08:03

Issand, tunduvad nii head :)