Hommikupuder porgandikoogisõbrale

Siin hommikupudrus leiad samu maitseid, mida kasutatakse klassikalise porgandikoogi küpsetamisel.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

125 g peenelt riivitud porgandit

300 g magustamata mandlipiima või kookospiima

1 sl vahtrasiirupit

1 tl jahvatatud kaneeli

0,25 tl ingveripulbrit

veidi riivitud muskaatpähklit

näpuotsaga peenikest meresoola

50 g kaerahelbeid (u 1,25 dl)

1 tl vanilliekstrakti

maitse järgi sidrunimahla

Serveerimiseks:

tükeldatud Kreeka pähkleid

vahustatud kookoskreemi

vahtrasiirupit

rosinaid

kookoshelbeid

jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Koori porgandid, lõika peene riiviga.

Vispelda potis mandlipiim, vahtrasiirup, kaneel, ingver, muskaat ja näpuotsatäis soola. Kuumuta keskmisel kuumusel. 

Sega juurde kaerahelbed ja riivitud porgand. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Hauta tasasel tulel ilma kaaneta 8-10 minutit, kuni puder pakseneb. Sega pidevalt, vajadusel lisa veel lusikatäis või kaks mandlipiima.

Tõsta pott tulelt, sega juurde vanilliekstrakt. Jaota kaussidesse ja kaunista meelepärasega. 

Retsept on mugandatud Oh She Glows blogist. 

LISA KOMMENTAAR