340 g valmis croissant-tainast
100 g mandlimartsipani
50 g pistaatsiapähkleid
50 g toasooja pehmet võid
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
näpuotsaga jahvatatud nelki
määrimiseks muna
Kaunistuseks:20 g hakitud pistaatsiapähkleid
Kuumuta ahi 200 °C. Rulli croissandi-tainas kergelt jahusel laual ning lõika see pikuti pooleks. Seejärel lõika piklikeks kolmnurkadeks.
Riivi mandlimass, haki pistaatsiapähklid ning sega mandlimassi, pehme või ja vürtsidega. Määri saadud kreem tainakolmnurkadele ning keera laiemast otsast alates rulli.
Laota saadud sarvesaiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda lahti klopitud munaga ja puista peale veel hakitud pistaatsiapähkleid.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas ca 15 minutit. Lase restil jahtuda.
Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat.
Pistaatsiasarvekesed
Sarvesaiad (croissants) mandli-pistaatsiatäidisega. Kasuta valmis croissandi-tainast.