Pistaatsiasarvekesed

Sarvesaiad (croissants) mandli-pistaatsiatäidisega. Kasuta valmis croissandi-tainast.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

340 g valmis croissant-tainast

100 g mandlimartsipani

50 g pistaatsiapähkleid

50 g toasooja pehmet võid

1 tl vanillisuhkrut

0,5 tl jahvatatud kaneeli

näpuotsaga jahvatatud nelki

määrimiseks muna

Kaunistuseks:

20 g hakitud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 °C. Rulli croissandi-tainas kergelt jahusel laual ning lõika see pikuti pooleks. Seejärel lõika piklikeks kolmnurkadeks.

Riivi  mandlimass, haki pistaatsiapähklid ning sega mandlimassi, pehme või ja vürtsidega. Määri saadud kreem tainakolmnurkadele ning keera laiemast otsast alates rulli. 

Laota saadud sarvesaiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda lahti klopitud munaga ja puista peale veel hakitud pistaatsiapähkleid. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas ca 15 minutit. Lase restil jahtuda. 

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat.

LISA KOMMENTAAR