Sega toasoe või ja suhkur omavahel ühtlaseks. Sega sooda hapukoorega, lisa või-suhkrusegule. Lisa muna, siis jahu ja sega ühtlaseks. Väldi liigset segamist!
Lase tainal pool tundi külmkapis puhata.
Rulli tainas kergelt jahusel laual umbes 5 mm paksuseks plaadiks, lõika sellest 5 cm laiused ja 8 cm kõrgused ristkülikud. Tee iga tainatüki ühe laiema külje sisse neli sisselõiget, et saad viis "kammipiid". Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Keera välimised "piid" veidi välja- ja ülespoole, et saad kergelt nõgusa "kammi".
Pintselda pealt kergelt veega ja puista peale kaneelisuhkrut. Küpseta 250-kraadises ahjus u 7 minutit.
Nipid ja soovitused:
Täiesti traditsioonilised "kampanisut" olid suhkruvabad, aga moodsamal ajal eelistatakse magusaid variante.
Kampanisut
Põhja-Soome köögist pärit muredad küpsised, mis välimuselt meenutavad natuke harali piidega kamme - sealt ka nimi :)