Kampanisut

Põhja-Soome köögist pärit muredad küpsised, mis välimuselt meenutavad natuke harali piidega kamme - sealt ka nimi :)

Kogus
u 35 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g toasooja võid

1,5 dl suhkrut

1 muna

200 g hapukoort

1 tl söögisoodat

600 g nisujahu ja/ või speltapüülijahu

Peale:

kaneelisuhkrut

Valmistamine

Sega toasoe või ja suhkur omavahel ühtlaseks. Sega sooda hapukoorega, lisa või-suhkrusegule. Lisa muna, siis jahu ja sega ühtlaseks. Väldi liigset segamist! 

Lase tainal pool tundi külmkapis puhata. 

Rulli tainas kergelt jahusel laual umbes 5 mm paksuseks plaadiks, lõika sellest 5 cm laiused ja 8 cm kõrgused ristkülikud. Tee iga tainatüki ühe laiema külje sisse neli sisselõiget, et saad viis "kammipiid". Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Keera välimised "piid" veidi välja- ja ülespoole, et saad kergelt nõgusa "kammi".

Pintselda pealt kergelt veega ja puista peale kaneelisuhkrut. Küpseta 250-kraadises ahjus u 7 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Täiesti traditsioonilised "kampanisut" olid suhkruvabad, aga moodsamal ajal eelistatakse magusaid variante. 
  • Serveeri kange soome kohviga. 
LISA KOMMENTAAR