Jõulusõõrikud

Ahjus küpsetatud sõõrikud jõulupühadeks.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g isekerkivat nisujahu

70 g peensuhkrut

80 ml piima

1 muna

1 tl vanilliekstrakti

50 g jahtunud sulavõid

Võõp:

300 g tuhksuhkrut

60 ml kuuma vett

Kaunistuseks:

60 ml röstitud mandlilaaste

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhk 160C). Määri 12 auguga minisõõrikute pann kergelt õliga.

Sõelu jahu suurde kaussi, lisa suhkur. Tee keskele süvend. Sega kannus piim, muna ja vanilliekstrakt kahvliga ühtlaseks, siis kalla see vähehaaval koos sulavõiga süvendisse ja sega kahvliga kokku.

Pane tainas 1 cm otsikuga kondiitrikoti sisse ning pigista sõõrikupannile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni sõõrikud on kuldsed ja sõrmega katsudes küpsed tunduvad.

Lase sõõrikutel 10 minutit sõõrikupannil jahtuda, siis tõsta sõõrikud metallrestile ja lase lõplikult jahtuda.

Sega kausis tuhksuhkur veega ühtlaseks võõbaks. Kasta iga sõõriku alumine külg võõba sisse, lase liigsel võõbal tagasi kaussi valguda. 

Pane sõõrikud töölauale, võõbaga pool ülal, ja kaunista mandlilaastudega. 

Allikas: Taste.com.au

LISA KOMMENTAAR