150 g isekerkivat nisujahu
70 g peensuhkrut
80 ml piima
1 muna
1 tl vanilliekstrakti
50 g jahtunud sulavõid
Võõp:300 g tuhksuhkrut
60 ml kuuma vett
Kaunistuseks:60 ml röstitud mandlilaaste
Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhk 160C). Määri 12 auguga minisõõrikute pann kergelt õliga.
Sõelu jahu suurde kaussi, lisa suhkur. Tee keskele süvend. Sega kannus piim, muna ja vanilliekstrakt kahvliga ühtlaseks, siis kalla see vähehaaval koos sulavõiga süvendisse ja sega kahvliga kokku.
Pane tainas 1 cm otsikuga kondiitrikoti sisse ning pigista sõõrikupannile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni sõõrikud on kuldsed ja sõrmega katsudes küpsed tunduvad.
Lase sõõrikutel 10 minutit sõõrikupannil jahtuda, siis tõsta sõõrikud metallrestile ja lase lõplikult jahtuda.
Sega kausis tuhksuhkur veega ühtlaseks võõbaks. Kasta iga sõõriku alumine külg võõba sisse, lase liigsel võõbal tagasi kaussi valguda.
Pane sõõrikud töölauale, võõbaga pool ülal, ja kaunista mandlilaastudega.
Allikas: Taste.com.au
Jõulusõõrikud
Ahjus küpsetatud sõõrikud jõulupühadeks.