Lõhe-kurgiampsud

Suitsulõhe ja toorjuustuga kaetud rukkinööbid maitsevad eriti hästi koos "vanaema kurgisalatiga".

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

20 rukkinööpi ehk ümmargust näkileivakorvikest

90 g maitsestamata toorjuustu (nt Saare)

100 g külmsuitsutatud lõhefileed

Kurgisalat:

pool pikka kurki

0,5 dl vett

0,25 dl suhkrut

1 sl 10% äädikat

1 tl soola

1 sl hakitud värsket tilli

Valmistamine

Valmista esmalt kurgisalat ("mummonkurkut"). Lõika kurk õhukesteks viiludeks ja pane kuumakindlasse kaussi.

Mõõda väikesesse potti vesi, suhkur, äädikas ja sool. Kuumuta keemiseni, siis kalla kurkidele. Lase jahtuda, siis sega juurde hakitud till.

Määri rukkinööpidele toorjuust. Kõika suitsulõhe õhukesteks viiludeks ja aseta igale rukkinööbile kalaviil. 

Jaota kurgisalat suupistetele ja serveeri. 

Allikas: K-Ruoka. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR