Suitsulõhe ja toorjuustuga kaetud rukkinööbid maitsevad eriti hästi koos "vanaema kurgisalatiga".
20 rukkinööpi ehk ümmargust näkileivakorvikest
90 g maitsestamata toorjuustu (nt Saare)
100 g külmsuitsutatud lõhefileed
pool pikka kurki
0,5 dl vett
0,25 dl suhkrut
1 sl 10% äädikat
1 tl soola
1 sl hakitud värsket tilli
Valmista esmalt kurgisalat ("mummonkurkut"). Lõika kurk õhukesteks viiludeks ja pane kuumakindlasse kaussi.
Mõõda väikesesse potti vesi, suhkur, äädikas ja sool. Kuumuta keemiseni, siis kalla kurkidele. Lase jahtuda, siis sega juurde hakitud till.
Määri rukkinööpidele toorjuust. Kõika suitsulõhe õhukesteks viiludeks ja aseta igale rukkinööbile kalaviil.
Jaota kurgisalat suupistetele ja serveeri.
Allikas: K-Ruoka. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Lõhe-kurgiampsud
Suitsulõhe ja toorjuustuga kaetud rukkinööbid maitsevad eriti hästi koos "vanaema kurgisalatiga".