Kartulitamp verikäkiga

Krõbedate verikäkitükkidega kartulipuder sobib hästi seaprae kõrvale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid

2 sl rapsiõli

300 g verikäkki

1 dl piima

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

200 g võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid, lõika suurteks tükkideks ja pane potti. Kalla potti vesi, maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 25-30 minutit või kuni kartulid on pehmed. Kurna sõelal ja jäta kartulid 10 minutiks sõelale jahtuma. 

Samal ajal kuumuta praepannil õli. Lisa kuubikuteks lõigatu verikäkk ja prae käkikuubikud krõbedaks. Tõsta köögipaberile tahenema. 

Kuumuta potis piim, vahukoor ja või. Hõõru kartulid läbi kartulipudrupressi ja pane uuesti potti. Klopi vähehaaval juurde kuum piima-koore-võisegu ja sega hoolega, kuni saad ühtlase kartulipudru. Maitsesta soola-pipraga, sega juurde krõbedad verikäkikuubikud ja serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • BBC GF lehel kirjutab üks kommentaator, et ka poole vähema või ja koorega saab väga maitsva kartulipudru. Ilmselt nii ongi :)

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Black Pudding Mash). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR