Valge spargel musta küüslaugu vinegretiga

Elegantne kevadsuvine eelroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Vinegrett:

5 musta küüslaugu küünt

4 sl valget palsamiäädikat

1 tl Dijoni sinepit

0,5 tl soola

0,5 tl suhkrut

0,25 tl jahvatatud musta pipart

1,8 dl oliiviõli

Lisaks:

450 g valget sparglit

1,25 dl röstitud ja tükeldatud Kreeka pähkleid

2 tl värskeid tüümianilehti

Valmistamine

Vinegreti valmistamiseks pane kõik komponendid peale oliiviõli kannmikserisse või köögikombaini ning töötle ühtlaseks pastaks. Siis nirista juurde oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga, tõsta kõrvale.

Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa spargel ning blanšeeri minut aega. Võta spargel veest  välja ning jahuta kiiresti korraks külma vee all.

Patsuta spargel kuivemaks ja tõsta taldrikule. Nirista peale musta küüslaugu vinegrett. Puista peale hakitud Kreeka pähkli tükid ning veidi värsket tüümiani. Serveeri. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Food52.com lehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.07.2019 09:11

See oli väga maitsev ja põnev!