Röstitud maguskartul sibula ja fetaga

Taas üks väga mõnus viis maguskartuli ehk bataadi valmistamiseks. Soolakas fitaki tasakaalustab hästi bataati!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat maguskartulit e. bataati

2 punast sibulat

2-3 sl oliiviõli

1 sl maitseainesegu (retsept allpool)

200 g FITAKI juustu

Maitseainesegu:

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

0,5 tl jahvatatud apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

0,5 tl kuivatatud punet

0,5 tl tšillihelbeid või 0,25 tl Cayenne'i pipart

1 tl soolahelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 225 kraadini.

Sega vürtsisegu ained omavahel.

Koori maguskartulid, lõika umbes 2-2,5 cm tükkideks. Koori sibulad, lõika sektoriteks. Tõsta suurele ahjupannile, nirista peale oliiviõli ning puista peale maitseainesegu. Sega korralikult läbi, nii et kõik maguskartulitükid oleksid ühtlaselt õli ning vürtsiseguga kaetud. 

Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit, siis võta ahjupann välja, sega köögivilju ning küpseta veel 15 minutit. Siis pööra uuesti köögiviljad ringi ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni maguskartulid on kenasti küpsed. 

Maitsesta kergelt soola-pipraga, puista peale fetajuustukuubikud ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Kalyn's Kitchen blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.10.2017 11:38

Lapsed pole veel maguskartuliusku pööranud, aga mulle ja mehele meeldis hästi :)

H
postitatud 27.07.2024 16:11

Väga maitsev kooslus!