2 suuremat maguskartulit e. bataati
2-3 sl oliiviõli
1 sl maitseainesegu (retsept allpool)
200 g FITAKI juustu
Maitseainesegu:1 tl jahvatatud koriandriseemneid
0,5 tl jahvatatud apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
0,5 tl kuivatatud punet
0,5 tl tšillihelbeid või 0,25 tl Cayenne'i pipart
1 tl soolahelbeid
Sega vürtsisegu ained omavahel.
Koori maguskartulid, lõika umbes 2-2,5 cm tükkideks. Koori sibulad, lõika sektoriteks. Tõsta suurele ahjupannile, nirista peale oliiviõli ning puista peale maitseainesegu. Sega korralikult läbi, nii et kõik maguskartulitükid oleksid ühtlaselt õli ning vürtsiseguga kaetud.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit, siis võta ahjupann välja, sega köögivilju ning küpseta veel 15 minutit. Siis pööra uuesti köögiviljad ringi ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni maguskartulid on kenasti küpsed.
Maitsesta kergelt soola-pipraga, puista peale fetajuustukuubikud ja serveeri kohe.
Retsept on mugandatud Kalyn's Kitchen blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Röstitud maguskartul sibula ja fetaga
Taas üks väga mõnus viis maguskartuli ehk bataadi valmistamiseks. Soolakas fitaki tasakaalustab hästi bataati!