Lõhe ja kreveti laksa

Midagi soojendavat jahedateks sügis- ja talveõhtuteks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Lisategevused

Koostisosad

185 g laksapastat või 2-3 sl Tai punast karripastat

600 g keegelkõrvitsat (puhastatud kaal)

400 g kookospiima

6 dl kanapuljongit

140 g 'medium' riisinuudleid

300 g mungoa idandeid

400 g lõhefileed

200 g krevette

punt talisibulaid või rohelist sibulat

punt värsket koriandrit

Serveerimiseks:

laimisektoreid

Valmistamine

Pane riisinuudlid kaussi, kalla peale keev vesi ja lase pehmeneda. 

Samal ajal kuumuta laksapasta või karripasta suures potis. Lisa tükeldatud kõrvits ja kuumuta paar-kolm minutit segades, kuni kõrvitsakuubikud on kenasti pastaga kaetud.

Lisa kookospiim ja puljong, kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 10 minutit. Lisa nõrutatud nuudlid ning mungoaidandid. 

Lisa lõhekuubikud ning krevetid. Kuumuta 4-5 minutit, kuni kala on läbinisti küps. Sega juurde viilutatud roheline sibul, puista peale koriandrilehed ja serveeri laimisektoritega. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretsepti juures soovitas üks kommenteerija kõrvitsa asemel lillkapsast kasutada. 
  • Lisaks idanditele või osaliselt nende asemel võib kasutada ka suhkruhernekaunu. 

Retsept on mugandatud BBC Good Food lehelt.

LISA KOMMENTAAR