1 sl õli
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl tšillipulbrit
500 g puhastatud väikeseid ja/või pruune šampinjone ja/ või Portobello seeni
2 viilutatud küüslauguküünt
400 g konservitud purustatud tomateid
400 g purk konservitud punaseid ube
soola ja musta pipart
Lisandiks:4 sl hapukoort
0,5 laimi mahl ja riivitud koor
Serveerimiseks:keedetud basmatiriisi ja
Kuumuta pannil õli, lisa vürtsid. Prae minut aega tasasel tulel, siis lisa tükeldatud seened ja prae tugevamal kuumusel 2-3 minutit. Lisa viilutatud küüslauk ja prae veel minut aega.
Lisa tükeldatud tomatid (ja poole tomatipurgijagu purgiloputusvett) ning konservoad. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning lase umbes 20 minutit podiseda, kuni hautis on paksenenud.
Sega väikeses kausis hapukoor, riivitud laimikoor ja laimimahl omavahel.
Serveeri seene-oahautist basmati ja metsiku riisiga, peale nirista hapukooresegu.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive.
Suhteliselt maheda maitsega seeneroog, mis tõesti annab chili con/sin carne'le sarnase maitseelamuse.
Vürtsikas seene-oahautis
Seentega "chili sin carne", kuhu võib lisada erinevaid šampinjone.