Ahjus küpsetatud patisson

Ahjus küpsetatud patisson ehk taldrikkõrvits.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat patissoni e. taldrikkõrvitsat

oliiviõli

soola ja musta pipart

3-4 küüslauguküünt

väike kimp salveid

75-100 g meelepärast juustu

Valmistamine

Puhasta taldrikkõrvits ja viiluta. Piserda ahjuplaadile õli. Pane kõrvitsaviilud plaadile, maitsesta soola-pipraga, lisa hakitud küüslauk ja salveilehed ja piserda veelkord õliga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Võta ahjust välja, kata riivitud või hakitud juustuga ja pista veel umbes 10 minutiks ahju.

Roog on valmis kui patisson on pehme ja natuke pruunistunud ja juust sulama hakanud.

Loe veel:

Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa retsept ja foto. 

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 11.09.2017 15:43

Mina kasutasin Forte juustu. Mõnus vahepala, ja peale võib veel raputada röstitud seemneid või kasutada hoopis mozzarella juustu.

Ilse
postitatud 11.09.2017 15:44

... salvei asemel sobib ka pune või tüümian täitsa hästi.