Suvikõrvitsanuudlid Alfredo-kastmega

Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 väikest rullkõrvitsat

1 tl võid

2 hakitud küüslauguküünt

0,25-0,5 tl riivitud muskaatpähklit

1,25 dl magustamata mandlipiima

0,75 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1,8 dl riivitud Parmesani

1 sl aroruuti

musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika suvikõrvits spetsiaalse lõikuriga hästi peenikesteks ribadeks ehk "nuudliteks/spagettideks". 

Sulata või suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ning kuumuta minut aega. Alanda kuumust, lisa mandlipiim, vahukoor ja muskaat. Kuumuta kerge podisemiseni. 

Vispelda aroruut 1-2 sl veega ühtalseks, siis vispelda kastme hulka. Sega juurde suurem osa parmesanist ja maitsesta musta pipraga. Kuumuta segades, kuni juust on sulanud ja kaste paksemaks muutub. Tõsta pann tulelt. 

Patsuta suvikõrvitsanuudlid köögipaberiga veidi kuivemaks, siis lisa pannile ja kuumuta õrnalt segades parajalt tugeval tulel 2-4 minutit, kuni "nuudlid" on krõmpspehmed. 

Sega juurde kaste, kaunista värske peterselliga ning riivitud parmesaniga. Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Aroruut aitab kastmel pakseneda. Võid võtta ka ca 0,25 tl ksantaankummit (veelgi madalam süsivesikusisaldus) või 1 sl maisitärklist (kõrgem süsivesikusisaldus). 
  • Veel retsepte suvikõrvitsanuudlitega.
  • Fettuccine Alfredo on USAs armastatud pastaroog, kus fettuccine-nuudlid on segatud Parmesani-võikastmega. Veel Alfredo-stiilis retsepte.
  • Võid roa valmistada sama panni peal. Esmalt tee kaste ja tõsta valmis kaste kaussi. Kuumuta suvikõrvitsanuudleid samal pannil - pesta pole panni vahepeal vaja, aga võid lisada törtsu õli. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR