3 väikest rullkõrvitsat
1 tl võid
2 hakitud küüslauguküünt
0,25-0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1,25 dl magustamata mandlipiima
0,75 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1,8 dl riivitud Parmesani
1 sl aroruuti
hakitud värsket peterselli
Lõika suvikõrvits spetsiaalse lõikuriga hästi peenikesteks ribadeks ehk "nuudliteks/spagettideks".
Sulata või suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ning kuumuta minut aega. Alanda kuumust, lisa mandlipiim, vahukoor ja muskaat. Kuumuta kerge podisemiseni.
Vispelda aroruut 1-2 sl veega ühtalseks, siis vispelda kastme hulka. Sega juurde suurem osa parmesanist ja maitsesta musta pipraga. Kuumuta segades, kuni juust on sulanud ja kaste paksemaks muutub. Tõsta pann tulelt.
Patsuta suvikõrvitsanuudlid köögipaberiga veidi kuivemaks, siis lisa pannile ja kuumuta õrnalt segades parajalt tugeval tulel 2-4 minutit, kuni "nuudlid" on krõmpspehmed.
Sega juurde kaste, kaunista värske peterselliga ning riivitud parmesaniga. Serveeri.
Retsept on mugandatud siit.
Suvikõrvitsanuudlid Alfredo-kastmega
Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.